livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Det blir inte alltid som man tänkt sig..

Publicerad 2014-01-23 21:14:39 i Allmänt,

Jag har under några veckor fört en kamp med mig själv - ska jag eller ska jag inte?? Jag har pratat med de mina och jag har pratat med mina kollegor på jobbet! Jag har blivit peppad och jag har blivit avrådd, och idag har jag tagit beslutet - jag ska inte - åka Vasaloppet i år! Ja, ni kanske skrattar åt min kamp, men det har varit jobbigt att bestämma sig. Det är snart ett år sen som jag och en kompis bestämde oss för att åka Vasaloppet. Jag kände mig taggad och tänkte på hur häftigt det var förra gången. Jag tänkte kanske inte så noga på vad vi stod inför, två flyttar och ett husbygge!! Träningen har jag skjutit framför mig, visserligen håller jag igång till vardags och under hösten besökte jag gymmet rätt regelbundet, men skidåkningen?? Först var det tö, sen blev det - 25 grader kallt och de få milen jag gjorde i spåret kände jag bara hur mina arm muskler skrek och skrek! Jag hittade inte orken och engagemanget, samtidigt hade jag lovat att komma?! Jag hade självklart kontakt med min kompis och hon försökte peppa mig, samtidigt som hon fattade om jag hoppade av. En kväll träffades vi i spåret och jag fick utgjuta min vånda! Självklart förstod hon och hon ska ändå åka tillsammans med några andra. Jag känner en lättnad över att ha bestämt mig samtidigt som det är ett nederlag att säga nej till något jag lovat både mig själv och andra. Men det är bara att inse - i år hade jag inte orken att träna. Det går nya tåg, vi bygger inte hus och flyttar varje år, men Vasaloppet går varje år! Jag ska inte sluta åka skidor, för det gillar jag verkligen, men det behöver inte bli så många mil i taget. Och kväll sitter jag bara i vårt nystädade hus och njuter, även om det är perfekt före att åka skidor. Jag tittar på ängeln som nu hänger i vårt fönster och som tidigare har hängt i mina föräldrars fönster. Jag tänker att den symboliserar alla böner som våra föräldrar bett för oss syskon och våra familjer. Det kanske var dom bönerna som vägledde mig nu. För även om det inte alls blir som jag tänkte mig från början så känns det att det blir alldeles rätt!

Kommentarer

Postat av: Peter H

Publicerad 2014-01-23 21:51:13

Det var klokt. Man skall våga göra som man känner och då måste man ändra sina löften o ta ett steg tillbaka. Det är många som "dräper" sig i vardagen genom att inte våga ta ett steg tillbaka o lyssna till sitt eget välbefinnande.

Svar: Tack Peter, det kändes gott att få höra!!
Sonja

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-01-24 20:35:05

Så fin ängeln är och har bott på Stranga jag förstår att den är speciell för dej ,förenad med många minnen .Och du gjorde säkert ett rätt beslut det är så många som bränner ut sej i dag fast vi borde ha det så bra .Hälsningar från Kittel .

Svar: Tack:)
Sonja

Postat av: Leonor

Publicerad 2014-03-09 12:54:19

Du kommer klara det. Gör det du vill och inte att du måste.

Svar: Tack - så sant :)
Sonja

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela