livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Mellan nyår och trettondag

Publicerad 2014-01-03 22:19:12 i Allmänt,

Ibland känns det svårt att få orden på pränt även om det liksom pockar på! Nyåret kom likaså mina syskon med respektive. Nu skriver jag mina syskon rakt av även om en kusin med make också var med, men faktum är att Anita och hennes syster känns nästan som vår syskonskara. Vi växte upp med gemensam gårdsplan, vi kan varandras historia, vi slappnar av i varandras sällskap. Det är det som är så vilsamt i syskons sällskap, man slappnar av. Vi pratade, skrattade, åt och mindes! Inget märkvärdigt, men ändå så trevligt - det kändes rikt! Och såklart lite bilder från kvällens mat :) först tomatsoppa med vitlöksbröd
sen en buffé med lite av varje
och efterrätt med kaffe
Middagen tog nästan tre timmar - tänk att vi inte bara slängde i oss maten, utan kunde pausa och prata mellan tuggorna :)underbart! Sen var vi rätt mätta!
men samtalen flöt på......
Vi orkade till tolvslaget och en liten stund till satt vi och pratade med dom som bodde hos oss, syster Maggi och hennes Hasse! Nu har det gått några dagar och jag tänker med glädje och tacksamhet på att alla kunde komma och kom! Nu ser vi fram emot trettondagen. Jag läste en så bra betraktelse i Kyrkans Tidning om trettondagen, som jag har burit med mig ett par dagar och jag vill väldigt kortfattat återge delar av den som berörde mig på ett särskilt sätt. Trettondagen är eftersläntrarnas helg, de som kom för sent, men de kom. Det är det perfekta tillfället att leva lite mer i sitt eget tempo och begrunda vad alltihop handlar om. De vise männen, stjärntydarna, försökte förutspå hur stjärnorna skulle påverka framtiden! De följde den nytända stjärnan, de gick först vilse och hamnade hos Herodes som ville att de skulle ta reda på allt om barnet och sen berätta för honom. Han ljuger och en iskall vind drar över texten. Men när de vise männen väl hade mött Jesus uppfylls de av en stor glädje och i en dröm blev de tillsagda att inte återvända till Herodes utan ta en annan väg hem till sitt land. Genom en dröm och mötet med Jesus blir de inspirerade att välja en helt ny väg, inte bara geografiskt utan även livsmässigt. Vad var det som hände? Jag tror att Jesus doftade något helt annat än Herodes. Jesus ingav hopp, han strålade av Gud. De vise männen började tro igen, började tro att deras liv hade något med Guds liv att göra! Började tro att det fanns en mening med alltihop och de vågade följa sin nyfunna tro! (slut från Kyrkans Tidning) Hur är det för mig? Vågar jag följa min tro? Vågar jag lyssna till vad Gud vill med mitt liv? Vågar jag lita på att Gud kan tala genom drömmar även till mig? Jag hoppas det, men är rädd att Guds röst ibland drunknar i livets alla ljud, i alla påstådda krav och måsten. Jag hoppas och ber att det nya året ska få fyllas av mer eftertänksamhet och lyssnande, både till mina medmänniskor och till vad Gud vill med mig och mitt liv!

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-01-05 21:14:01

Vad trevligt ni verkar ha haft det!
Jag fastnade också för betraktelsen i Kyrkans tidning - det har inspirerat till morgondagens predikan.
Vi ses snart!
/Birgitta

Svar: Jo det var så trevligt:)! Visst var betraktelsen bra:)!
Sonja

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela