livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Bröllopsdag- plantering och gräsmattan v. 2

Publicerad 2014-06-07 19:44:00 i Allmänt,

Jag börjar i gårdagen för att få sluta med det bästa. Våra plantor kom som beräknat dagen före nationaldagen. Två lediga dagar har vi på oss att få plantorna i jorden. Och det var inte så jobbigt som jag trott, det tyngsta var att fylla upp bänkarna med jord, för att få rätt djup för planteringarna. 
 
När vi väl kunde sätta ner blommorna gick det undan - och vädret var på vår sida kan man väl säga + 20 grader och strålande sol. Vi behövde vätskepauser!
 
Eller så är det inte så bra med strålande sol- växter behöver ju vatten. Tur att vi har egen brunn :)! 
När jag höll på där och påtade i jorden kom jag ihåg min farbrors fru Marta, hon var en hejare på blommor och odling överhuvudtaget. Jag hoppas vi får lika fina blombänkar som hon hade.  Nu är de flesta ynkliga små plantor, men det gäller att sköta om dom på bästa sätt! 
Och gräset har grott!!! I morse såg man inte så många gröna strån, men i eftermiddag var det en skir matta av de spädaste små strån - jag tror inte bilden gör den rättvisa, men jag sätter in den i alla fall!
Och så en bild på stora rabatten!!
 
OCH så till det väsentliga - idag är det 28 år sen jag sade ja till den här fantastiska mannen
- och jag är så glad och tacksam över det!  28 år, på ett sätt känns det som igår, men när vi riktigt tänker till så har vi varit med om en hel del tillsammans, och det känns som vi alltid har hört ihop! Jag instämmer i de kloka orden: Kärlek är det enda som blir mer ju mer man slösar med det! 

Det har varit en dag med reflektion, vi tänker tillbaka, vad har varit bra, vad kunde vi ha gjort annorlunda. Tacksamma över de barn vi fick! Glada över den tanke vi haft genom alla åren med småbarn att då och då få nån stund på tumanhand! Vi har försökt hitta guldkornen i vardagen! 
Vi var en stund med på Bosundmötet, via nätet lyssnade vi på en predikan. I Bosund såg jag Ulf för allra första gången för 31 år sen och jag minns exakt var han stod och vilka kläder han hade på sig. Han gjorde intryck direkt, sen tog det drygt ett år tills vi blev tillsammans. Och på den resan är vi!
 
Idag efter att vi planterat de sista buskarna tog vi en tur med bilen, vi åkte till Hägnan för att fika - unnade oss de dyraste smörgåsarna vi någonsin ätit - räksmörgås för 75 kr st - men det var det värt. Träffade goda vänner på Café Fägnan och fick en trevlig pratstund också.
Vi åkte mot Storheden för att handla nå gott kött att sätta på grillen dagen till ära.
 
Jag fick ett sms och en kall kåre drog genom vår bil, en familj i församlingen har förlorat sin snart fyraåriga son genom en druckningsolycka. Jag kan inte förstå vad de går igenom, men jag kan ana smärtan. Livet är så skört, ta vara på varandra varje stund! 
Det är så svårt att förstå, men vi får be och lita på att Gud finns med även i deras sorg och smärta!
 
Vår middag blev god, och tacksamheten att få ha varandra blir ännu större när man får en påminnelse om hur kort steget är mellan liv och död. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela