livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Familjen, bröllopstårta och gräsmatta v. 3

Publicerad 2014-06-15 18:46:42 i Allmänt,

Helt plötsligt så inser vi att vi kommer att vara samlade hela familjen, alla barnen och vår svärdotter för några timmar, så roligt! Det gäller att ta till vara tillfällena att umgås när vi annars är så utspridda.
På fredagkväll hämtade vi äldsta sonen Petter på Kallax, terminen i Malmö är slut och sommarjobb i Jakobstad väntar.  En timme senare kom Elin och Gustav med bil från Jakobstad. Ljudnivån steg betydligt i vårt hem, skämt och skratt fyllde huset! 
 
På lördagen tog vi det rätt lugnt, mycket bara vara, prata och umgås. OCH Elin provbakade en bröllopstårta. Hon tänkte att "det kan väl inte vara så svårt, jag vill prova". Vi gjorde en noggrann inköpslista och åkte såklart till ICA MAXI och handlade (Elins favoritaffär). 
Två tårtbottnar gjordes (fast det egentligen ska vara tre på orginalet),  hon gjorde även dumblefluff som sen skulle kallna i kylen i fem timmar. 
Så påbörjades experimentet
 
dela botten i tre delar
 
vispa upp dumblefluff
 
sätta en kant av marsipan och fylla med hallon
fylla med dumblefluff
på med översta botten och marsipanlocket, sätt ner sugrör som nästa lager ska vila på
sätt nästa tårta på en stabil kartong och fyll den på samma sätt
placera den på tårtan, den får stöd av sugrören
KLART - Estetiskt så blev den inte kanonfin men jag lovar - 
den smakar utsökt - och det finns kvar av den i skrivande stund :)
Elin har inte bestämt sig om hon själv ska göra deras bröllopstårta - men hon KAN om hon VILL - DET NI!!
I morse kl.7 hämtade jag det här vackra paret på järnvägsstationen i Luleå, de kom från Linköping och har packning för ett halvår framåt
Väl hemma i Björngårn vaknade alla de andra också och vi gjorde en frukost av den festligare varianten, med äggröra, bacon, våfflor, juice och sen det vanliga fil, musli, bröd, ost osv. Vi avslutade det hela med kaffe och den utsökta bröllopstårtan.
Vi hann umgås några timmar, sen fortsatte alla, utom Elin, till Jakobstad för att sommarjobba och träffa släkt och vänner! Elin ska stanna hos oss under veckan!
 
Och gräsmattan är grön, inte helt jämt har fröna spruckit, men det blir säkert bra med tiden. Dock är det inte bara gräsfröna som spruckit, en massa ogräs växer också i gräsmattan och de är stora och livskraftiga, även om jag inte sått dit dom. Var kommer dom ifrån, kan man undra?? Tack och lov är ogräsen inte kraftigt rotade, det är lätt att rycka upp dom, tillsvidare i alla fall. (Foto kommer en annan dag)
 
Kan det vara så för oss, med våra ogräs? Om vi rycker upp "ogräsen" snabbt i våra liv så hinner de inte bli så djupt rotade! Vad är då ogräs i våra liv? Det tänker jag kan se väldigt olika ut för var och en, dåliga vanor, saker som hindrar oss från att bli dom som Gud har tänkt oss att vara. Ovanor som drar oss bort från Gud, som gör att vi försakar våra vänner och våra nära och kära.
Ikväll väljer vi att delta i gudstjänsten via nätet, bra att det finns - även om känslan av gemenskap är starkare när man är närvarnade "på riktigt"
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela