livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Midsommar i byn och en klippt gräsmatta v 4-5

Publicerad 2014-06-26 23:07:11 i Allmänt,

För en vecka sen kom vi ner till vår stuga utanför Jakobstad - stugan i byn där jag är född och uppvuxen. Och det går inte att komma ifrån det - jag fylls av en speciell känsla när jag kommer dit! Nostalgi, frid, minnen av alla de slag poppar upp. 
Vi åkte ner för att fira midsommar, men framförallt för att träffa våra barn med respektive, syskon med familjer och andra goda vänner. 
Den här midsommaren bjöd inte på sommarvärme och varmt badvatten, men det är ju ändå så fantastiskt vackert denna årstid, och bara att njuta av den genom fönstret gör mig glad
Vi eldade bastun och då kändes vattnet i ån inte så fasligt kallt, för ån är som vårt duschrum på sommaren :)
Jag dristade mig till ett dopp också efter morgonpromenaden med Jack. Det är obeskrivligt skönt att glida ner i vattnet och allt är stilla och lugnt runtomkring. 
Promenaderna gick oftast förbi skolan där jag gick lågstadiet - Heimbacka skola - den ligger så idylliskt uppe på en backe i skogsbrynet med vattentornet i bakgrunden.
Jag hade ett par hundra meter till skolan och självklart visste jag vem alla var på skolan - som det är i byaskolor.
 
Det är fint i vår by, idylliskt och hög moral. Inte många låser sina bilar, och dörren till vår stuga är inte ofta låst. Men jag kom ändå ihåg vad en hemsyster (hemsamarit) sa en gång när jag var barn, de vuxna pratade om nåt hus som var så vackert och de hade så fina gardiner, det finns mycket bakom dom fina gardinerna - sa hon.
Så är det nog också i min barndoms by. Här finns sorg och oro, glädje och tacksamhet, konflikter och separationer - ja allt som finns på alla andra ställen. Men jag vill ändå tro att det även finns en omsorg och att man SER varandra, stannar oftare till och pratar och frågar hur det är.
Det är så trevligt när folk stannar till vid grinden vid vår stuga och kollar läget eller kommer in och pratar en stund. Och det har många gjort under helgen, syskonbarn, syskon, släkt och vänner.
Jag kommer ihåg ett sms jag nyligen fick av en god vän som tittat in en stund här i Björngårn "att byta ett ord eller två, gjorde det lätt att gå" - så sant!!

Vi hann även med en träff för tjejkusinerna och deras mammor hemma hos Erika! En jättetrevlig kväll, med mycket god mat - knytkalas är toppen.
Nu är vi hemma i Luleå igen och laddar för en kyrkhelg - möten i Arcushallen!  Vi ber om en välsignad helg och hoppas att många hittar dit eller lyssnar via internet.
Så måste jag ju sätta in en bild på den nyklippta gräsmattan, visst har den lite kala fläckar här och där men den kommer starkt :)!!
 

Kommentarer

Postat av: Simon G

Publicerad 2014-06-26 23:26:48

Fina bilder, gillar speciellt den 2:a som är inramad av naturen. Finns inget bättre än minnen och nostalgi eller hur? :)

Svar: Fina bilder har du oxå på din blogg :)
Sonja

Postat av: Simon G

Publicerad 2014-06-26 23:26:51

Fina bilder, gillar speciellt den 2:a som är inramad av naturen. Finns inget bättre än minnen och nostalgi eller hur? :)

Svar: Tack :)- jo det är härligt m fina minnen! O det gäller att alltjämt fortsätta se guldkornen i vardagen tänker jag!?
Sonja

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela