livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Pingstdag och födelsedag

Publicerad 2014-06-09 22:15:10 i Allmänt,

Pingstdagen började härligt med gudstjänst i Nederluleå kyrka!
Pingstens budskap om den Helige Anden är starkt, om vi vågar ta det till oss! Anden ser inga gränser mellan församlingar, folk eller länder. Den kan vi inte styra, vi vet inte hur, när eller var den verkar. Men vi får tro att vi som kristna har fått del av den Helige Anden, som en hjälpare, tröstare och vägledare. 
Gudstjänsten avslutades med att vår kör sjöng ett härligt Halleluja som postludium, och vi fick gå ut i försommarens vackra grönska. 
Sen lite kyrkfika hemma, en långpromenad i vackra Björsbyn, middag och middagsvila hann vi oxå med. Sen åkte vi även på gudstjänst till bönhuset. En gudstjänst som präglades av sorg över drukningsolyckan, men även av det evighetshopp som vi tror på.
En av predikanterna tog upp liknelsen om kroppen, om man har ont nånstans så lider hela kroppen. Det var väldigt påtagligt hur vi alla på nåt sätt drogs med i sorgen över förlusten av den lilla pojken. Samtidigt känns det gott med omsorgen som finns och att vi får omsluta familjen och alla nära med vår förbön.
Det finns en sång som lyder: "alla lider med lem som lider och alla fröjdas när en går väl". Men är det inte ibland så att det faktiskt är lättare att dela sorgen med någon, än att dela glädjen?? Eller jag kanske har fel, det beror nog helt på vad det gäller!!
 
Ikväll har vi fått ha ett litet födelsedagsparty, min käre man fyllde 51 år, och varför inte fira när man kan! Tant Mona i min hemby Kållby, är en kvinna, som har sagt mycket klokt bl.a.: Det finns så många vardagar, så varför inte ta tillfället i akt och fira när man kan. Hon har firat många födelsedagar  både i mindre och större skala. 
Ikväll blev det i mindre skala hos oss men ändå trevligt och ett tillfälle att träffa nära och goda vänner. 
Lite sommarblomster till trappan som hälsar våra vänner välkomna :)

Kommentarer

Postat av: Anna

Publicerad 2014-06-11 14:25:17

Hej!

Vi vill tipsa om att du nu kan nominera din blogg till Årets Byggblogg 2014! Det är en utmärkelse instiftad för hemmasnickare som bloggar om sina renoveringsprojekt. Bakom utmärkelsen står byggvaruhuset BAUHAUS som för andra året i rad arrangerar tävlingen, där vinnaren belönas med ett renoveringsbidrag på 25 000 kronor. Nominera din blogg, läs mer om tävlingen och inspireras av andra byggbloggar här: www.bauhaus.se/byggblogg.

Anna, Priest PR

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela