livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Ensam hemma

Publicerad 2014-03-18 20:43:00 i Allmänt,

Jag upptäckte ikväll när vi åt middag att jag skulle få en kväll ensam hemma. Jag visste att Ulf skulle iväg och sjunga, men tänkte nog att sonen skulle vara hemma och packa eftersom han ska till Malmö i morgon. Så blev det inte!
Jag inser att jag nog är ganska sällan bara med mig själv - och Jack förstås! Först tog en rastlöshet tag i mig, vänta nu vad ska jag hitta på i kväll?? Måla pallen i garaget, promenad med Jack, men sen då??
 
Jag målade, jag gick iväg på kvällspromenaden med Jack, då kom jag på, jag kan bjuda en av mina bastulösa kompisar på en bastukväll!! Jag slog en signal till henne, hon blev glad för inbjudan lät det som i alla fall, men hon hade just kommit hem från en lång arbetsdag och orkade inte iväg igen. Lite för kort varsel! 
Jaha vad gör jag då, ska jag ringa någon annan - nej bestämde jag, nu ska jag öva mig på att bara vara!! Jag gick promenaden, kom hem och satte mig i bastun - läääänge, kokade en kanna rooiboste och nu sitter jag här med paddan i knät och knaprar på tangenterna och tittar då och då på den fina tulpanbuketten som för med sig ett  löfte om vår
 
Jack snarkar i den andra soffan och det känns helt okej, även om jag inte skulle bli lessen ifall nån oväntades knackade på dörren....
 
Jag tänker på gårdagen på jobbet - först mötet med två kvinnor där vi verkligen kom in på djupet om kristen tro, kontra seanser! Det slog mig återigen att det finns så mycket vilsenhet och så mycket längtan efter en djupare gemenskap. Jag tror att det är gudagnistan i var och en som har en längtan tillbaka till gudsgemenskapen. Jag hoppas och ber verkligen att dessa kvinnor ska våga fortsätta söka och hitta gemenskapen med Kristus. 
 
Sen hade jag återigen förmånen att få föreläsa för blivande föräldrar, ett samarbete med vårdcentralen. Jag pratade på temat: Håll kärleken levande och hur vi som kyrka kan vara till stöd för familjen!  Ett tema som jag brinner för, jag tror att man med lite medvedenhet i sin relation kan fortsätta att ha det bra trots hårda påfrestningar med småbarn, jobb, träning och mycket annat som vill ha vår uppmärksamhet och tid. Kärlek är det enda som blir mer ju mer man slösar med det!  Så öva dig på att slösa med kärlek!!!

Kommentarer

Postat av: Tina Ö

Publicerad 2014-03-19 07:26:22

Godmorgon Sonja!
Jag instämmer med att du har en otrolig gåva att skriva. Varmt o kärleksfullt o full av Guds förtröstan.
Jag sitter ofta ensam hemma, det är något man blir van med. Men allt som oftast söker jag mig till Missionsmagasinet. Där finns alltid kaffe o någon att prata med. Idag sitter jag i Drumsö o försöker komma på vad jag skall göra idag, förutom att städa.
Ha en riktigt bra dag.

Svar: Tack Tina! Säkert är det så att man vänjer sig vid att vara ensam. Sen är det ju klokt att söka sig dit där man finner gemenskap! Ha det gott:)
Sonja

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela