livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Sommartid...

Publicerad 2014-03-30 14:44:42 i Allmänt,

Nu är det sommartid om vi tänker på att vi ställt fram klockan, om det sen är bra eller dåligt vet jag inte. Det var rätt skönt att vakna vid halv nio istället för halv åtta när man ändå har en helt ledig dag. Jack verkade inte bry sig om tidsomställningen - han var lika pigg som vanligt på vår morgonpromenad. Nästan att det blev lite stressigt att hinna till kyrkan, men vi kom precis före klockringningen. Jag gillar verkligen Nederluleå kyrka, den står där så mäktig och trygg, känns det som. Byggnaden i sig självt predikar att Gud är trofast.
Temat för dagen handlade om det mest centrala i kristendomen - Jesus är livets bröd! Han har öppnat vägen till himlen och vi får påminna oss om vad han gjort för oss när vi går fram till nattvardsbordet och delar bröd och vin. Trevligt också att få dela en stunds gemenskap vid det enkla kyrkfikat längst bak i kyrkan. En kväll den här veckan hade vi besök av en brorsdotter, Hanna och hennes kompis, Jennifer. De gör praktik på Sunderby sjukhus, så vi passade på och bjuda dom på middag och få en stunds gemenskap. Med sig hade dom en supergod efterrätt - cupcakes och glass!!
Här är de alldeles nybadade, de hade saknat bastubad och ville gärna testa vår nya bastu och jag tror att de gillade den. De har basturekord hos oss just nu - drygt en timme!! Under de senaste veckorna har jag besökt sjukgymnasten ett par gånger, jag har ett knä som bråkar lite när jag ska försöka börja löpträna lite mer. Jag har fått några enkla övningar som jag ska göra hemma. Men handen på hjärtat, visst är det svårt att få till de enkla övningarna man ska göra, även om det tar bara några minuter. Jag tänker på berättelsen om Naaman och tjänsteflickan. Naaman som också hade svårt att göra det enkla. Han hade spetälska och fick av tjänsteflickan veta att det i Israel fanns en profet, Elisa som genom Guds kraft kunde bota sjuka. Naaman åkte dit, möttes av en tjänare som hälsade från Elisa att Naaman ska gå och doppa sig sju gånger i floden Jordan. Naaman blev rasande och tänkte vända hemåt, han hade tänkt sig att Elisa skulle komma ut och sätta händerna på honom eller nå liknande, floder hade de gott om i sitt eget land. Men en av Naamans tjänare hejdade honom och sa: Om profeten skulle ha bett dig att göra något svårt, skulle du inte ha gjort det då? Varför kan du nu inte göra något som är enkelt. Naaman tog sitt förnuft till fånga, doppade sig i floden Jordan, blev frisk och kom till tro på Gud! De enkla uppgifterna kan ibland ha mera gott med sig än vi kan ana.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela