livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Vardagsliv och guldkant

Publicerad 2014-03-14 21:47:00 i Allmänt,

Veckorna rullar verkligen på fort och jag hinner inte ens skriva ner några tankar på bloggen, eller orkar kanske inte! Förra helgen hade vi också en trevlig gemenskapshelg , Sandra och Oscar kom på besök!
 
Vi hann prata, umgås, laga god mat, fira gudstjänst och träna tillsammans. Man hinner mycket på en helg ibland. Lyxigt - på två veckor har alla våra barn varit hemma, det känns gott! Sen kom vardagen, och även om jag har ett arbete som jag trivs med så känns det att det tar rätt mycket ork och energi. Oftast när middagen är äten så är det rätt skönt att göra ingenting! På morgonen kan jag planera att jag ska göra saker på kvällen, men när kvällen kommer så finns inte orken och energin. Vissa kvällar blir det en kvällspromenad med Jack, andra kvällar blir det lite terapi med att måla kökspallar i garaget.
 
Jag läste en artikel idag som handlade om lycka. Vad är egentligen lycka?? Svaret på den frågan är säkert olika för alla människor, men artikeln handlade om förnöjsamhet i vardagen. Att fundera på vad jag tycker är viktigt i min/vår vardag och försöka prioritera det. Inte låta livet rulla på och känna frustration och missnöje, utan stanna upp fundera, be om ledning, våga förändra mönster i vardagen. Hitta guldkorn och njuta av det. Idag har jag hittat flera guldkorn i vår vardag :) Det första var under promenaden med Jack i blåsvädret när jag såg barmark
 
Även om jag gillar vinter och snö och tycker att våren kunde dröja ännu ett tag, kände jag trots det en spirande glädje när vi gick förbi den här dungen där snön helt smält bort! Snart är våren här och vi kan börja gräva och plantera i vår tilltänkta trädgård. Efter promenaden och bastun gjorde vi en god middag med recept och råvaror från Hemmagastronomi! Det förgyller vardagen att duka fint och göra god mat tillsammans
 
Tapas till förrätt och smörstekt lax med citronrisotto och broccoli med rostade mandlar - mums
 
Såklart kaffe och texas pecan glass till efterrätt!! Det är guldkant i vardagen. Sen måste jag bara lägga in en bild från vårt mysiga sovrum med den vackra fondväggen, dit vi också nyligen har köpt en byrå :)
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-03-15 18:53:14

Lycka för mej var också att ni hann med ett besök i Boden också

Svar: Det var oxå jättetrevligt !!
Sonja

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela