livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Oväntat besök och tårtkalas

Publicerad 2014-05-04 22:12:01 i Allmänt,

Igår hade vi en vilsam lördag, jag grävde en stund i de blivande rabatterna, annars var det mest korsord, läsning och jo, förresten en cykeltur ner till Porsö centrum gjorde vi också. Just precis - vi cyklade och köpte lördagsgodis, det var rätt mysigt :)! Kvällspromenaden med Jack blev rätt in i skogen, jag kände mig lite rastlös och understimulerad. I mitt samtal med vår himmelske Far, som jag oftast har på mina skogspromenader lade jag fram bl.a. ett av mina böneämnen för kvällen, vad roligt det skulle vara Gud om nån tittade in i kväll en stund. Om nån kom, bara så där... det händer allt för sällan. Sen hade jag såklart andra böneämnen att samtala med Gud om! Jag kom hem och vi åt middag. När vi höll på och plockade undan efter middagen ser jag att en bil stannar till på gården - och ut kliver min brorson Samuel och hela hans familj!! Snacka om oväntat besök eller - just det - bönesvar direkt! De är för tillfället bosatta i Gällivare och var i Luleå över dagen och tittade in bara så där. Så roligt, snabbt fixade jag till en äppelpaj och kaffepannan kom på. Åt barnen plockade vi fram legopåsen och ritblock!
Vilken trevlig kväll vi hade, roligt att få dela livet med dom en stund!
Jag gillar när folk bara kommer, utan att man måste bjuda, allt blir så enkelt då. Fokus blir på att umgås, man plockar fram det man råkar ha i skåpet att bjuda på, men det är inte det viktigaste! Ja, jag vet att vi själv är dåliga på att hälsa på folk spontant, men vi ska försöka skärpa oss. Idag var det en annan fest - musikgudstjänst med tårtkalas i Porsökyrkan. En årlig återkommande tradition, alla körsångare och deltagare i olika grupper tar med sig en tårta och så bjuds hela församlingen på tårta efter gudstjänsten. Här är en del av de fantastiskt goda tårtorna, alla hade inte kommit ännu när jag tog fotot
Predikan handlade om vad som sker i det fördolda! Texten var om det lilla senapskornet som läggs i jorden och blir ett träd som fåglarna bygger sitt bo i. Ibland är vi så otåliga och tycker att saker händer så långsamt i våra liv, men mycket händer i det fördolda. Om vi tänker på våra rabatter som ser helt döda ut efter vintern, men när man skrapar undan de gula löven som ligger där så ser vi de spirande blommorna under allt skräp. Gud verkar utan vår vetskap, och skrapar vi undan skräpet i våra liv så kanske vi har lättare att se Guds verk! Tack Gud för att du alltid går med oss och hjälp oss att skrapa undan skräpet i våra liv!!

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-05-05 05:51:15

Oj vad roligt att de hittade till fasters i Luleå 😊 Bra att ni finns! Kram!/anette

Svar: Så trevligt att de tittade in :)
Sonja

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-05-05 18:05:55

Skönt att ha en faster i Luleå att vila hos efter 5 timmar vid Leos lekland... Välkommen till Gällivare! //Samuel o Heidi

Svar: Det var så roligt att ni kom :) - välkomna fler gånger!!
Sonja

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela