livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Tacksägelse.....

Publicerad 2014-10-11 21:06:14 i Allmänt,

Nederluleå församling har som tradition att göra något speciellt av Tacksägelsehelgen. En fin tradition tycker jag, även om temat tacksägelse inte alltid är i fokus. Det innebär gudstjänster av olika slag, musikcaféer, föredrag, barnaktiviteter, barnkörkonsert, buffé med knytkalas och såklart en massa trevlig samvaro. För oss anställda betyder det  dessutom ganska mycket jobb av ett lite annorlunda slag än till vardags.
 
Tacksägelse är kanske ett gammalt ord, men så fint att en av kyrkoårets söndagar får handla om tacksamhet. Från början tror jag det var att man tackade för årets skörd, nu skördar vi inte lika påtagligt i våra stadsmiljöer, men orsak till tacksamhet för skörd finns självklart kvar! 
 
 
 
Jag är just hemkommen efter ett arbetspass i Petrigården, ensam hemma ikväll (det är rätt ovanligt för mig nuförtiden). Jag försöker göra det mysigt med tända ljus och trevlig musik i högtalarna, och det är helt okej, men jag måste ändå tillstå att det ÄR mysigare när Ulf också är hemma. Det blir min första tanke och bön av tacksamhet, min älskade man, att vi en gång hittade varandra och fått dela livet med dess medgångar och motgångar.  Och att jag fortfarande saknar honom så fort han är borta ett längre tag. En tacksamhetstanke skänker jag mina föräldrar och syskon, det hem jag fick växa upp i. Inte alltid rikt på det materiella, men ett kristet och kärleksfullt hem! 
Tacksamhet över de barn vi fick, och med skräckblandad förtjusning tacka när vi ser dem pröva sina vingar som bär allt säkrare. 
Listan kan göras lång, tacksamhet över församlingsgemenskap, vänner, släktingar, kollegor på jobbet som jag även kan dela livet med! Tacksam över att listan av tacksägelseämnen nästan inte tar slut ..........
Vi borde kanske ha en tacksägelsetimme varje dag, istället för en dag per år!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela