livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Vem är du?

Publicerad 2014-10-26 20:43:32 i Allmänt,

Veckorna går fort, rullar bara på och bra är väl det. Den här veckan och helgen har också varit innehållsrik. Ungdomar på besök igen, vår son och hans kusin som kom och skrev högskoleprovet, deras flickvänner besökte loppis på Arcus och utforskade Luleå! Självklart hann vi umgås och ha trevligt också. 
Jag har återupptagit stickningen, jätteroligt, så nu tillverkar jag yllesockar på löpande band och försöka fundera ut vem som bäst behöver dom. 
 
Jag har hunnit vara på konfirmandläger, första lägret berör mig alltid på ett speciellt sätt. Stort att få lära känna ungdomarna och få visa på Jesus som är hela världens frälsare. Man kan ana deras längtan efter att lära sig mer, efter att hitta en fast punkt i tillvaron. 
Idag på gudstjänsten var predikan från Mark 2 om de fyra vännerna som bar den lame mannen till Jesus. En känd text som idag gav mig en ny tankeställare. 
 
Han som predikade ställde frågan: vem av människorna kring Jesus är du? Är du en av dom lagkloka, som ser fel och brister hos andra och kritiserar församlingen. Är du en som söker dig mot Jesus, men du är inte så bra på att släppa fram andra, du kanske skymmer Jesus.
Ingen i skaran runt Jesus ville ju släppa fram de fyra vännerna, de fick kliva upp på taket och göra ett hål där för att släppa ner den lame framför Jesus. Eller är du som en av de fyra vännerna som vill att andra också ska hitta vägen till Kristus? Eller kanske är du den lame mannen som inte förmår någonting av dig själv?? 
En nyttig tankeställare! Jag tänker att jag under olika perioder i livet har varit i alla de olika rollerna. Kritisk mot mycket, skymt Jesus med min präktighet eller på andra sätt, ibland försökt visa vägen. Under vissa perioder känt mig otroligt maktlös och modlös och fått uppleva hur jag blivit buren av vänners förböner och omsorg.
 
Hur vi än är och hur det än känns så  ser Jesus på oss lika kärleksfullt som han såg på den lame mannen och säger villkorslöst:  Dina synder förlåtas dig - stig upp, ta din säng och gå hem! 
En stark predikan!
 
Ulf och jag hann också med en eftermiddagspromenad och träffade ett par grannar som bor lite längre bort och som vi inte pratat med förut. Det blev ett trevligt samtal, mannen stod med tre ägg i handen som han precis hade plockat i hönshuset. Har ni smakat så här färska ägg förut frågade han, nej det hade vi inte.
 
 
Ta dom här sa han och räckte dom tre äggen till Ulf.  Det tyckte jag var en fin gest - trevligt med goda grannar! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela