livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Inbrottsförsök

Publicerad 2014-09-18 21:14:37 i Allmänt,

Förra helgen hade vi härliga dagar i Norge. Vi åkte till Saltströmmen med ett par av våra vänner, Åsa och Peyman på en fiskeresa. Även om fisken lyste med sin frånvaro så njöt vi av trevligt sällskap och den vackra naturen. Vi fick  vara ute många timmar per dag och hann även göra en sväng till Bodö.
Tyvärr grumlades den trevliga känslan när vi kom hem. När vi steg in i vårt hus så ser vi att glaset på altandörren i vardagsrummet är krossat. Det yttre glaset är krackelerat och det är en spricka i dörrkarmen. Antagligen tack vare att vi har valt härdat glas till våra fönster och dörrar så höll glaset stånd mot slagen. Med viss spänning gick vi från rum till rum för att se om de tagit sig in någon annan stans, men inte det, tack och lov!!
Vi gjorde en polisanmälan och en patrull anlände och gjorde en teknisk undersökning. Vissa spår har de att gå på, så vi får se om det blir uppklarat.
 
Det känns oerhört skönt att de inte tog sig in i huset, men ändå en känsla av obehag.  Jag sov lite oroligt natten efter och tyckte att jag hörde röster här utanför. Tack och lov har vi Jack som ger skall så fort någon rör sig på utsidan.
Inbrottsförsöket kändes lite som när jag var barn och någon av bröderna hade  tjuvkikat i min dagbok. Egentligen inga hemligheter men ingen annan har något där att göra. 
 
Samtidigt kan jag känna en sorg när jag tänker på dom som försökte slå sönder och ta sig in. Hur trasigt liv har dom? Vad är det som driver människor att stjäla och förstöra? Jag hoppas och ber att de ska hitta en annan väg i sitt liv. Jag tror inte det är lyckliga, välmående människor som förstör andra människors egendom.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela