livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

När träden avlövas....

Publicerad 2014-09-29 20:29:36 i Allmänt,

Hösten gör sitt intåg med full kraft, minusgrader någon enstaka morgon, löven färgas i vackra färger och sprider sen ut sig över vägar, åkrar och ängar.  Träden avlövas.... Jag tänker återigen på en av mina favoritförfattare, Tomas Sjödin, en av hans första böcker heter: När träden avlövas ser jag längre från vårt kök
 
 
 
Det är rätt många år sen jag läste den, men boken handlar om att de får veta att två av deras tre pojkar har en obotlig sjukdom.  Hur livet förändras när man möter sjukdomar och prövningar. Man omvärderar, omprioriterar och ser längre än till träden på tomten. 
 
Då och då tänker jag på den titeln - vad mycket den säger!
Vi vill se långt, vi vill göra kloka val i livet och prioritera rätt, men ack så svårt det är när allt går som på räls. Ibland behövs det kanske lite motgångar för att få oss att stanna upp och tänka till! Det är inget vi önskar oss, men i efterhand kan vi ändå inse att det var det svåra som fick oss att förstå vad som är viktigt i livet. 
 
I helgen har vi haft några sköna dagar i stugan i Kållby, och vi fick träffa några av våra nära och kära.  Morgonpromenaderna med Jack blir extra trevliga, eftersom syster Maggi oftast följer med mig. Vi går fort, men jag tror att munnarna går ännu fortare och vi hinner avhandla både smått och stort efter vägen!
Gustav som bor i stugan och inte träffar vår hund så ofta, passade på att mysa lite extra med Jack
 Det stora uppdraget för helgen var också att ta upp vår flytbrygga. Det är nånting som ger mig ont i magen varje år. Jag har inte riktigt grepp om hur det ska gå till, det känns lite farligt - nån kan komma i kläm- ja, det känns allmänt jobbigt.
Som tur är har jag en mycket händig och hjälpsam lillebror- vi skickade ett sms till honom! Självklart ställde Bernhard upp och kom och hjälpte oss (som nästan alla år tidigare)
Med hans goda råd och starka traktor var det lätt som en plätt att få upp bryggan.
Tänk om vi kunde ha lite lättare för att be om hjälp av varandra i olika situationer.  Ensam är inte stark, vi är alla till för varandra.  Oftast känns det gott om man själv har kunnat hjälpa någon annan.
Jag tänker att det är Guds vilja och tanke, att vi ska ha omsorg om varandra även praktiskt. Jag är tacksam att ha fått växa upp i en syskonskara där det var självklart att ställa upp för varandra, och jag hoppas att vi har kunnat ge det vidare till våra barn. 
 
Lite lyx är ju inte heller fel. På fredagkväll hälsade Gustav, Carolin, Ulf och jag på hos Elin och Johan i deras nya hem, och jag kunde inte tacka nej till att testa deras SPA.
Jag kände mig som ett litet barn när jag kröp ner i det 38 gradiga vattnet i duggregnet. Jag flyttade mig från hörn till hörn och testade de olika massagefunktionerna - helt underbart! Jag kunde ha suttit där hur länge som helst, men jag kom ju i första hand för att prata och umgås!  Och det gjorde vi också - pratade och umgicks i deras trivsamma hem. 
 
På söndag när vi styrde hemåt var det med en viss oro i magen när vi närmade oss Björsbyn. Hur ser det ut hemma den här gången? Är något förstört? Har någon provat ta sig in igen? 
 
Men tack och lov så var ingenting förstört, där stod vårt hem alldeles orört - inte ens dammråttorna var borta :)
 

Kommentarer

Postat av: johanna

Publicerad 2014-10-01 21:28:11

Tack sonja før att du delar dina tankar å refleksjoner😊 du har verkligen en førmåga att førmedla å en "skrivgåva". Hoppas ni har de toppen. Hælsningar johanna.

Svar: Tack Johanna :) roligt att du kommenterar! Jag har ibland undrat vem mina norska läsare är! Hoppas allt är väl med er oxå - jag får ibland lite nyheter via din mor! Önskar er allt gott och Guds välsignelse!!
Sonja

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela