livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Pedagogdag

Publicerad 2014-09-05 21:58:26 i Allmänt,

Idag har vårt pedagogarbestlag träffats hemma hos mig för att planera och visonera. Vi försöker göra det en gång per termin, oftast hemma hos någon av oss och så har vi knytkalas.
 
Vi började med en morgonbön där temat handlade om förnöjsamhet. Ett intressant samtal om det, kan jag vara nöjd med det jag har i livet?  Att vara nöjd innebär inte att stagnera, men att försöka se allt gott man har omkring sig. Det innebär inte heller att skaffa sig hård hud mot svåra livsomständigheter, utan försöka se allting som det är. 
 
Jag har under några dagar burit med mig tankarna som min kollega Birgitta skrev i sin blogg för någar dagar sen. Det finns länk till hennes blogg här till höger, Inget nytt under solen!  Hon skrev om Too-ticki från Tove Jansons saga Trollvinter, han säger så här:
 
Allting är mycket osäkert
och det är just det som lugnar mig
 

I dom orden finns för mig en förtröstan, jag måste släppa kontrollen, det går inte att ha kontroll över livet. Lika bra att försöka släppa taget. Jag säger inte att jag klarar av det, ibland vaknar jag vid "vargtimmen" på morgonkvisten och kan börja oroa mig för vad som helst, som sen i dagsljuset inte allt var lika jobbigt.  Men jag vill försöka!!
 Vem av er kan med sina bekymmer lägga en enda aln till sin livslängd ? frågar Jesus i Matteus 6:27
 
Med det samtalet och en bön började vår arbetsdag - och sen pratade vi - och pratade, och planerade och skrattade. Vi skrev datum, bestämde dag för Kyrkskoj, planerade konfirmander, läger, dagar för utdelande av Barnbiblar- och pratade och skrattade igen! 
 
Vi åt en fantastiskt god lunch, knytkalas är toppen. Vad sägs om en vegetarisk paj, linssoppa, humus, massor med grönsaker, både råa och tillagade, lax, räkor, ägg, majonäs, grovt bröd, massor med frukt och inte att förglömma - till kaffet - chokladbollar, men gjord på fikon, dadlar, nötter och annat liknande. Tyvärr missade jag att fota när allt det goda var framdukat. Dessutom kunde vi sitta ute på altanen och äta och jobba hela eftermiddagen. En superbra arbetsdag som gick väldigt fort.
 
För övrigt så har vi Oscar och Sandra på andra sidan Atlanten i 6 veckor, fick just ett sms att de checkat in på ett hotell i Miami och legat vid poolen och solat. Lät inte helt fel! 
 
Helgen blir ganska variationsrik, i morgonbitti - cardiocross på Stil,  i morgonkväll konsert- Trollflöjten på Kulturens hus! På söndageftermiddag serverar vi nygrillade hamburgare gratis före gudstjänsten i Porsökyrkan! Välkomna på det! 
En höstbild från lillvägen där vi oftast promenerar med Jack, det blir till att ta med sig bärplockare!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela