livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Rastplatser

Publicerad 2014-09-23 21:40:07 i Allmänt,

Vi har just kommit hem från kören och även om vi ikväll valde att gå lite tidigare därifrån så känns körövningarna som en rastplats. De flesta är glada när de kommer, uppsjugningen och andningsövningarna gör att man slappnar av - och så börjar sjungandet. Det känns härligt att vara en bland många stämmor som tillsammans gör musik. 
 
Ibland kan jag fundera över vad jag gör i Nederluleå kyrkokör, det känns så svårt! Jag kan inte läsa noter rakt av och måste öva rätt mycket för att lära mig ett stycke.  Men sen faller allting på plats och nästa körövning får jag förnyat mod och tycker att jag ändå platsar rätt bra. När jag sjunger tänker jag inte på någonting annat, och det blir en vila för hjärnan - jag är här och nu och tillsammans gör vi nåt vackert.
 
I söndags jobbade jag - vi hade en träff med våra fjällvandringskonfirmander - och hör och häpna - det var en rastplats för mig.
 
 
Så roligt att träffa dessa ungdomar, vi samtalade om de två kärlekspärlorna i Frälsarkransen. Den ena pärlarn, den gudomliga kärleken. Gud som har visat sin kärlek till oss genom att sända sin son Jesus till frälsning för alla människor. Hur tar vi emot och lär känna den kärleken. Guds kärlek till oss är oföränderlig, vi kan inte förtjäna den, eller göra nåt föra att han skuller älska oss mer.  Inte heller uppföra oss illa så att Gud slutar älska oss, även om vi förnekar honom så stannar han kvar och väntar och önskar att vi ska komma tillbaka till honom.
Den andra pärlan, vårt ansvar att ge kärleken vidare till dom som vi möter på vår livsväg. 
Vi pratade om olika typer av relationer, vad är viktigt, vad kan vara svårt och hur löser man konflikter. Djupa, svåra frågor som vi berörde och sen speglade frågeställningarna i bibelordet: Gyllene regeln! Tänk hur annorlunda vår värld skulle se ut om alla levde efter den - ALLTID!  
 
Jesus säger: Allt vad ni vill att människorna ska göra mot er, det ska ni göra mot dom. 
 
Det låter så enkelt, men,men.........
 
Vi fick även fira gudstjänst tillsammans. Många av konfirmandernas föräldrar kom också och deltog i mässan, vilket var roligt!  Ungdomarna deltog med körsång, textläsning  och med att tända ljus. 
 
Jag uppfylldes av en sån glädje, vilket jobb jag har, det här är min uppgift! 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela