livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Året som gick

Publicerad 2015-01-02 20:41:21 i Allmänt,

Länge sen jag rört tangenterna, det beror nog mest på att vi haft fullt hus! Det har vi fortfarande, men just nu är alla ut på olika äventyr. 
 
 
Jag vill börja i 4:advent - en underbar söndag.Våra söner och vår svärdotter hade anlänt för att fira jul tillsammans med oss. Det julfirandet inledde vi med julkonserten i Nederluleå kyrka. Vår kör sjöng några kända julsånger, första satsen ur Bachs juloratorium och ett nyskrivet juloratorium av vår körledare Andreas Söderberg. 
Det är något speciellt att stå där mitt i kören, vara en bland många stämmor och få sjunga ut julens budskap. Gud blev människa, för att försona världen!! Musiken har vägar till hjärtat som inte går att förklara, jag berörs på djupet, men kan inte säga hur. Jag tror att det också är ett sätt att öppna upp för Guds evangelium. 
 
Julafton och juldagarna kom och gick- vi firande på sedvanligt sätt. Kyrkobesök, god mat, gemenskap, julklappar och många sällskapsspel. 
och såklart samling kring att lägga pussel - just nu är vi inne på vårt tredje. På söndagen kompletterades glädjen och barnaskaran, när även dottern kom på besök några dagar.
 
 
 
 
Kvällen före nyårsafton droppade det in folk från när och fjärran kan man säga - roligt med överaskningsbesök
Min syster Carin med sin man Mikael, hans bror Peter med fru, barnens kompis Josef, svärmor Astrid och svägerskan Åsa. 
Så kom nyårsafton, vi inledde den med mässa i Örnäskyrkan. Ett fantastiskt sätt att avsluta ett år och få överlämna det nya året i Guds hand.
Hur det än är så kommer tankar och reflektioner över året som gick när klockan slår midnatt. Hur blev då 2014? 
Ja, det blev tyngre än vi hade anat, mer oro och bekymmer än vi tyckte att vi ville ha. Samtidigt många glada tilldragelser, många kärleksfyllda och roliga dagar. Förlovning och bröllop, examen, många givande samtal när vi delat livet. Det blev också ett år då jag gång på gång fick uppleva konkreta bönesvar, hur Gud bär och öppnar vägar där man inte kan ana. 
Som jag sa åt en av sönerna, ibland är Guds omsorg så mycket större, det känns att det bara susar i öronen!!
Med gott mod och förtröstan vill jag möta 2015, jag hoppas och ber att det på många sätt får bli ett lättare år. Jag vet också att hur det än blir så går vi inte ensamma, Gud går med.
 

Kommentarer

Postat av: Johanna P

Publicerad 2015-01-02 21:32:18

Gott nytt år till er sonja😄

Svar: Tack :) och önskar också er ett välsignelserikt nytt år!
Sonja

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela