livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Jag gjorde det!!

Publicerad 2015-01-18 20:50:00 i Allmänt,

I nästan tre veckor har pusslet legat på vår arbetsbänk i köket. När vi tog fram det 1500 bitars stora pusslet var vi några entusiaster som började, Sandra, Elin och jag, kanske nån av pojkarna. Vi hjälptes åt med att sortera bitar och bygga ramen, och även vissa detaljer inne i pusslet. Sen reste alla iväg och jag blev ensam med att bygga. Ingen tvingade mig, verkligen inte, men när jag satt där med det som var färdigbyggt och alla lösa bitar framför mig blev det som en bild av livet. Bitarna till livspusslet finns där, det kommer att lösa sig, livet lägger sig till rätta, ge inte upp!!
Flera gånger var jag på väg att knöla ner allt i lådan utan att göra det klart, men min kära man hejade på mig: "inte gör det nåt fast pusslet ligger där, det är bara mysigt, låt det få ta tid"  
 
Och det fick ta tid och igår kväll var det klart - och jag kände mig mycket nöjd!
 
 
Kan det vara så med livet också, vi måste låta tiden ha sin gång! Ofta vill vi att allt ska gå så fort, vi vill se bortom kröken, mycket är en knapptryckning bort, MEN inte allt! 
Livet blir lättare och mer hanterligt om vi har någon att dela med, någon som säger - låt det ta tid, det ordnar sig! Jag tänker att kristen tro handlar väldigt mycket om tillit. Tro på att Gud har en plan, tron på att även när jag misslyckas får jag börja om igen - Jesus har gjort allt för mig.
Livet är både de goda och de jobbiga dagarna ,  så har det alltid varit - det är bara att läsa Predikaren : "Allt har sin tid, gråta, skratta, vara tillsammans, ta farväl",,,,osv, osv
 
 
I morse när jag var ut med Jack så insåg jag att vi verkligen går mot ljusare tider! Solen tittade upp bakom trädtopparna  och signalerade att ljuset håller på och återvänder!  Så känns det även i vårt liv - Flera fantastiska händelser och bönesvar i vår omgivning, som jag verkligen tackar Gud för - 2015 har börjat ljust och jag hoppas och ber att det får fortsätta så! 
Ett vet jag - hur det än blir så har Gud kontrollen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela