livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Balans...

Publicerad 2015-03-10 16:41:56 i Allmänt,

Helgen som gick har varit lagom! Hur är den då kan man undra? Säkert har vi väldigt olika uppfattningar om det. För mig innebär det lagom balans av aktivitet och vila, inte för mycket inplanerat men ändå något roligt på gång.
 
Fredagkväll mysmiddag med Ulf och bara vara - helt underbart. Lördagen en sväng på stan, vi gjorde lite ärenden och tog ett gofika -väldigt ovanligt för oss, vi är jättesällan på stan. Det kändes nästan som vi var på en semesterresa :).
 
På lördagkväll kom några tjejkompisar och hälsade på - en trevlig kväll där vi hann prata både yta och djup. 
 
Söndagen började såklart ganska svettigt eftersom det var Vasaloppet :). Med nybryggt kaffe och lite fika satte vi oss framför tv:n och följde noga med - såklart hoppades vi se vår svärson, eller andra bekanta. Lite kul att hålla sms-kontakt med de andra i familjen som också följde med loppet. Det kändes nästan som att vi satt tillsammans där vi whatsappade foton till varandra. 
Och JA - jag blev jättesugen att åka Vasaloppet - någongång framöver ska det bli, även om jag ballade ur förra  året- så nu var det sagt! Någon annan som har planer??
Denna vackra söndagförmiddag åkte vi sen till Nederluleå kyrka för att fira gudstjänst.
 
Jag gillar verkligen den kyrkan, och det kyrkorummet, bara att komma in där fyller mig med någon slags frid. Jag brukar ofta tänka på alla människor som passerat där, alla dop, konfirmationer, vigslar, begravningar, gudstjänster som har varit där: tänk om väggar kunde tala, vad skulle de berätta för oss? Kanske att allting har sin tid, att livet går fort, ta väl vara på tiden och på dina nära och kära!! Eller kanske något annat....
 
Temat för dagen var kampen mot ondskan, orden som jag kommer ihåg från texten var: "Den som inte är med mig är mot mig, och den som inte samlar med mig, han skingrar". Väl värt att begrunda.
 
Jag tänker ibland på min farmor som sa att det viktigt att ha en god vana att fira gudstjänst. Det är inte  varje gudstjänst som sätter djupa spår, eller som man blir speciellt berördav, men man blir genomsköljd av Guds ord - det kan vara nog så viktigt. Så kände jag mig denna söndag- genomsköljd av Guds ord.
 
Väl hemma igen hann jag se när vår Johan gick i mål på Vasaloppet, en bedrift av alla dom som genomförde loppet denna varma, blöta marsdag!!
Söndagkväll var vi bjudna på middag i Boden, vi fick fira svåger Jan som fyllde år och ha en trevlig kväll hemma hos dom.
 
Så var det måndag igen, rätt skönt det också denna vackra vårvinterdag. Solen sken och skaren bar, Jack och jag hittade nya vägar på vår morgonpromenad.......

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela