livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Sång, musik och snubbel.....

Publicerad 2015-03-23 20:32:00 i Allmänt,

Förra veckan präglades av mycket sång och musik. Nederluleå kyrkokör där jag sjunger skulle delta i en konsert i Kulturens hus tillsammans med en annan kör, några solister, Luleå symfoniorkester och en italiensk dirigent.
Dirigenten anlände till Luleå på söndag så det var full fart hela veckan.  Övning på övning, genrep och soundchek och så kom fredagkväll och ett nästan fullsatt kulturhus.
Det var verkligen en speciell känsla att stå där tillsammans med ca 60 körsångare och en stor orkester. Upplevelsen blev inte sämre av den spirituella dirigenten, som dirigerade både kör, solister  och orkester i en två timmars lång konsert utan en enda not framför sig!! Då kan man sin sak.
Här är ett foto på några av de duktiga solisterna - och jo - mycket riktigt Ulf var en av dom!! Lägg märke till den "flaxanden" dirigenten, det var en del av nöjet denna kväll att följa hans mimik och rörelser!
Jag tänkte när jag stod i detta samklang av röster och orkester, att detta måste vara en liten försmak av himlen! Tänk en gång när vi får stämma in i den himmelska kören och orkestern, vilken känsla och glädje det måste bli, när man redan här uppfylls med så mycket glädje av den "jordiska" musiken.
 
Lite snöplig avslutning blev det dock för min del. Uppfylld av musiken gick jag glatt småpratande bredvid min man på väg till parkeringen under Kulturens hus! Vi går nedför stentrapporna - och så plötsligt händer något - jag snubblar till och börjar hjälplöst hasa på knä nerför trapporna, jag tappar ena pumpsen försöker krampaktigt få tag i ledstången, och fångas till slut upp av en förskräckt man som kom in genom en dörr längst ner. "Hur gick det?" undrar han och min man, som står högre upp i trappan, samtidigt. Jag känner faktiskt efter en liten sekund, "bra" svarar jag något omtumlad och letar rätt på min sko. Ingenting är brutet, men ett skrapsår på knät och så öm i kroppen. 
Lite chockad blev jag nog för jag kom mig inte ens för att tacka mannen som hjälpte mig upp! Ja, så blev det för min del, nu sitter jag här två dagar efteråt och kan småle åt händelsen, med ett plåster på knät och lite blåmärken här och där. Men det förstörde ändå inte den goda känslan av kvällen. 
 
 
Lördagen var en solig och vacker dag, en sån dag när man kan välja att se smutsen och dammet inomhus eller njuta av det vackra på utsidan. Vi hann lite med både ock, alltså rensa lite hemma, ta rätt på lite damm och smuts - och njuta av det vackra vädret ute.
Min kloka man sade att det här hur man ser på vårsolen kan man också tänka om oss människor. Antingen ser man på alla sina fel och misslyckande, det man är missnöjd med hos sig själv - eller så kan man välja att se det som trots allt går bra och man är nöjd med. Framför allt kan man lyfta blicken från sig själv och se på Jesus som en gång tog på sig alla våra misslyckande och felsteg. 
Jag tänker också på gårdagens text som handlade om när ängeln Gabriel kom till Maria med en hälsning från Gud att hon skulle föda världens frälsare. Maria, en vanlig ung flicka sa JA, hon upplät sin kropp som ett redskap för Guds plan.
Så får även vi tänka och tro, vi vanliga människor får säga JA till att vara Guds redskap! Han har inga andra händer och fötter än våra! 
Idag på vårt café i Porsökyrkan, hade vi besök från Rörvikskyrkans café, många var asylsökande och från olika länder. Vår andakt avslutades med att Fader vår bads på de olika språken i tur och ordning - kanske det blev tio olika språk. Det berörde mig starkt - kyrkan är världsvid - Gud bor inte i någon speciell församling utan i de kristnas hjärtan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela