livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Stå stadigt

Publicerad 2015-03-07 12:31:04 i Allmänt,

Många kvällar de senaste veckorna har gått åt till att gå igenom gamla foton. När vår äldsta fyllde 21 år fick hon ett fotoalbum i present, glimtar från hennes liv 0-21 år, de andra barnen har fått liknande album i 21-årspresent och nu stod yngste sonen på tur. 
Varje gång jag börjar med projekt album blir det en resa bakåt tiden, minnen seglar förbi, roliga händelser, födelsedagar, utflykter, begravningar och sorg, vanliga vardagsbilder, släkt och vänner.  Jag gillar det och min man har insett att det är ingen idé att t.ex. försöka läsa en bok när jag håller på med fotona, för titt som tätt kommer jag med ett foto:" ÅÅ kommer du ihåg? men titta så söt? vi var trots allt lite yngre då." osv.osv,
 
Ungefär så här såg arbetsbänken ut i ett par veckors tid, det är inte så lätt att välja bland alla fina bilder.
Förra helgen hade vi lyckan att ha nästan alla barnen här och vi fick fira 21-åringen, som med stort intresse bläddrade i sitt album.
 
Idag när jag sitter i vårt ombonade hem och hör stormen vina runt knutarna igen kommer jag ihåg en bild som jag tog en morgon för nån vecka sen - en blid på våra soptunnor - det såg ut såhär....
 
Det hade stormat då också och de flesta soptunnorna hade blåst omkull, men inte alla! Vad var skillnaden? De som stod hade en tyngd i botten!! Tanken slog mig hur viktigt det är att vi vet vilken grund vi står på - vad vi har för "tyngd i botten" så att vi klarar av att stå stadigt när livets stormar viner. 
På en av morgonbönerna förra veckan i Porsökyrkan läste vi en text som handlade om vad vi fyller oss med både kroppsligt och andligt. Många idag är väldigt medvetna om vad vi bör äta och att vi bör undvika "skräpmat" annars påverkas vår kropp och vår hälsa negativt.
Men hur är det med själens föda, är vi lika uppmärksamma på vad vi fyller oss med på den fronten. Är vi medvetna om vad vi läser, tittar och lyssnar på, kanske vem vi umgås med. Vad gör att vi mår dåligt och krymper som människor  och vad får oss att må bra och att växa som människor? 
Det var en utmanande text, men väldigt nyttigt att få tänka till! 
 
I onsdags fick vi vara och fira Edvin, en farbror i församlingen som fyllde 80 år, det är något som jag i alla fall mår bra av. Att få träffa vänner och för en stund få dela livet och varandras vardag.
 
När vi var nyinflyttde till Luleå för ca.25 år sen, så var det ett av dom hemmen där vi alltid kände oss välkomna. Vi kunde titta in på en kopp kaffe och lite småprat närhelst vi kände för det.
En trevlig kväll var det med gott fika och goda samtal

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela