livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Vårvinter

Publicerad 2015-03-15 10:14:47 i Allmänt,

Vad jag njuter dessa vårvinterdagar. Det är ett nöje att stiga upp och gå ut med hunden, skaren bär och vi kan gå åt precis vilket håll som helst. I morse följde vi ett skoterspår där vi aldrig gått förut och upptäckte nya, vackra skogsgläntor i vår närhet.
Ibland följde vi skoterspåren och ibland gick vi rakt över orörd terräng. Jag tänkte att det är ofta så i livet att det är lätt att gå i gamla hjulspår, vi gör som vi alltid har gjort. Vi följer de traditioner som vi vuxit upp i. Ibland är det bra och gott, men ibland kan traditioner vara ett ok, en börda. 
Så är det också med vår kristna tro, traditioner kan vara till god hjälp och nytta för oss. Men de kan också vara till en börda och göra livet onödigt tungt och krångligt. Det gäller verkligen att tänka efter i olika situationer,  är det här något som Bibeln, Guds ord lär oss, eller är det människors tankar och regler?? Vissa saker kan ha varit gott och bra i en viss tid, men kanske inte just nu. Då tänker jag på traditioner - för Guds ord ändras inte- det står som det står.
 Ibland kan det vara fantastiskt, andligt, att lämna hjulspåren och gå ut i för oss, orörd terräng, det kan ge oanade vyer. Att våga pröva det Guds ord lovar- på riktigt!
T.ex. Matt 6:34 "Gör er därför inga bekymmer för morgondagen. Den får själv bära sina bekymmer. Var dag har nog av sin egen plåga.  
Det låter ganska lätt, men hur svårt är det inte att på riktigt lämna oro och bekymmer och lita på att Gud har kontrollen, jag behöver inte oroa mig för varken stort eller smått!
 
Gårdagen gick i sångens och gemenskapens tecken. Först en kördag i Stadsökyrkan där vi övade på detta verk.
Underbar musik, det känns som en enda lång lovsång som verkligen fyller mig med glädje! Konserten blir i maj- det ser vi fram emot.
Senare på eftermiddagen åkte vi iväg till vår gamla gata, Dukatvägen, för att fira en vän som fyllde 50 år. Jätteroligt att träffas och också att hinna prata lite mer med ungdomarna i familjen. Alldelses just var de var små barn som  dagligen sprang ut och in hos oss. Helt plötsligt är de vuxna, mogna människor - hur gick det här till :)! 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela