livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Att vara mormor #Blogg100 5

Publicerad 2016-03-07 21:08:39 i Allmänt,

I helgen har jag också haft äran att vara mormor på riktigt. Det är väldigt annorlunda mot att vara mamma till en liten baby. Jag kände så tydligt vem som hade bäst hand med att trösta, vem som kände igen hungergråten eller om det var något annat som var fel. Och det var inte jag!!
 
Men jag njöt av att sitta med det lilla knytet i gungstolen, tiden stod stilla och ett lugn som bara skapas av en sovande baby lade sig omkring mig. Det kändes som om jag hade kunnat sitta där hur länge som helst! 
 
Jag hade inte glömt hur man byter blöja även om det kändes som om det var i ett annat liv jag gjorde det senast. 
Och det var i ett annat liv - i småbarnslivet för snart 20 år sen. Då trodde jag aldrig att den perioden skulle ta slut, med facit i hand var det som ett ögonblick. Allt har sin tid! 
 
Vilken gåva det är att få njuta av dessa barnbarn, livets efterrätt!  

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Sonja

Vi är ett par i 50-års åldern som bor i Luleå. Alla våra fyra barn har flyttat hemifrån. Vårt hus på Lebäcken på 200 kvm kändes alldeles för stort - så vi sålde det och byggde en Fiskarhedenvillan som är hälften så stor. Bloggen började som en byggblogg, där jag berättade om resan från att köpa en tomt till det färdiga hemmet! Nu har vi flyttat in och stortrivs, men jag gillar att skriva så bloggen får leva vidare under namnet Livet i nyhuset!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela