livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

En dag i Prag 3 #blogg100

Publicerad 2017-03-03 21:06:12 i Allmänt,

Dagen började med en god frukost i en matsal med gamla anor. Hela hotellet, liksom Prag andas historiens vingslag! 

Både intressant och lite tråkigt att frukosten ser i princip likadan ut var än i Europa man befinner sig! Ägg och bacon, skinka, ost, tomat och gurka, frukt, fil och flingor osv osv! 
Gott är det ändå och man håller sig mätt rätt länge! 
Vi promenerade iväg så småningom, strosade och njöt av atmosfären! 
Torget med astronomiska uret, check!! 
Ett köpcentrum dök upp, där fastnade vi några timmar!

På kvällen strosade vi över den välkända Karlsbron! En bro byggd i slutet av 1300-talet! Prydd med många kristna symboler har den stått bi genom många hundra år! Intressant att korsen har fått finnas kvar! 
Bredvid bron, mot floden Moldau fanns detta räcke, fylld med hundratals hänglås och nycklarna förmodligen slängda i floden! 
Jag hoppas att alla älskande par som satt sina hjärtans lås här, fortfarande kan se på varandra med kärlekens ögon! 
Jag tänker på dagen som gått, timmarna vi gick på köpcentret ibland på olika håll! Jag kände mig totalt utmattad och gruvade mig för hur jag skulle orka promenera tillbaka till hotellet! Då ser jag en välkänd gestalt komma gåendes emot mig i folkvimlet, jag fylls av värme och orken återvänder! Tillsammans klarar vi det mesta! Tacksam att få känna så! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Sonja

Vi är ett par i 50-års åldern som bor i Luleå. Alla våra fyra barn har flyttat hemifrån. Vårt hus på Lebäcken på 200 kvm kändes alldeles för stort - så vi sålde det och byggde en Fiskarhedenvillan som är hälften så stor. Bloggen började som en byggblogg, där jag berättade om resan från att köpa en tomt till det färdiga hemmet! Nu har vi flyttat in och stortrivs, men jag gillar att skriva så bloggen får leva vidare under namnet Livet i nyhuset!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela