livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

20121212 - en dag att minnas

Publicerad 2012-12-12 22:24:02 i Allmänt,

Oj vad mycket som har hänt idag, en del berör huset, en del har med andra saker i livet att göra, och en del saker är faktiskt för stora för att dela på en blogg!:) Vi hade en otroligt rolig dag på jobbet, julfest med "hoppet" på besök, en komiker som verkligen fick oss att skratta och också att tänka efter, hoppet är faktiskt det sista som lämnar en människa! Jullunchen efteråt smakade jättegott! På vägen hem fick jag ett sms av Oscar, "det blir till att söka lägenhet i Linköping", han har alltså kommit in på läkarutbildningen! Min första reaktion, jag började gråta högt för mig själv i bilen, av glädje!! Sen kunde jag ringa honom och gratulera!! På eftermiddagen hade jag ett par telefonsamtal till som kändes för bra för att vara sant, och jag tänkte att jag aldrig mer ska tvivla på Guds omsorg!! Och så till huset, tiden för överklagan har gått ut, och den granne som hotat med att lämna in har ångrat sig, kanske för att Ulf pratade med honom och försökte förstå:): Härligt då kan vi jobba vidare, så ikväll kom Anders Larsson hem till oss för att vi tillsammans skulle titta igenom ritningen en sista gång innan han skickar in den till Fiskarheden för att en arkitekt ska rita upp huset. Vi pratade igenom höjd på fönster, bredd på dörrar, var golvbrunnar ska finnas osv. Det känns mer och mer verkligt för varje steg i processen. Kontraktet är skrivet och nästa steg är bygglovet. Men innan vi kan lämna in om bygglov så måste vi även ha klart om vi kan få kommunalt vatten, kan vi inte det så måste vi borra egen brunn, INNAN vi lämnar in bygglovsansökan. Och beslutet om kommunalt vatten eller inte så är det en på kommunen som ska ge oss besked om- så det kan ju ta sin tid! Vi hoppas det hinner bli klart så vi kan lämna in om bygglov i början på januari. Här kommer planlösningen på vårt hus!
Fast jag garanterar inte att det blir precis så här - vi kan ändra oss ännu med vissa detaljer!

Kommentarer

Postat av: Meggie

Publicerad 2012-12-12 23:00:18

Men vilka goda nyheter, den 121212 är en dag att minnas!

Postat av: Anonym

Publicerad 2012-12-12 23:10:33

Vilken bra dag du och ni som familj har haft! Så roligt att börja se en planlösning...

Postat av: Birgitta Ryås

Publicerad 2012-12-12 23:11:23

Oj då, glömde skriva mitt namn...

Postat av: gunna

Publicerad 2012-12-12 23:22:51

Yipiee glad glad glad kram kusin :)

Postat av: sven-olof

Publicerad 2012-12-12 23:33:17

Roligt med positiva besked.
Gud hör alltid bön och har alltid omsorg om oss efter sin vilja. Gud ÄR god.
Hälsa familjen

Postat av: anette

Publicerad 2012-12-13 05:01:13

Tack gode Gud!

Postat av: Lena

Publicerad 2012-12-13 20:01:22

Va roligt, och jätteroligt att följa med ert byggprojekt:)

Svar: Det känns som ett roligt projekt och rätt i den period i livet vi är just nu! Sen är det kul att så många följer oss på bloggen :)
Björngårn

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela