livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Full gas på röjningen!

Publicerad 2012-12-01 17:49:00 i Allmänt,

Idag hände det mycket på tomten. Vi drog iväg när det ljusnade, fyra stycken, laddade med fikaväska, röjsågen och en betydligt starkare motorsåg än förra lördagen. Motorsågen har vi fått låna av min bror Bernhard, som har det mesta i sitt garage och är generös med att låna ut grejer. 
 
Petter drog igång motorsågen och började fälla träd, och det gick undan ska jag säga. Han fällde och kapade, fällde och kapade och Ulf och jag hade fullt sjå med att bära bort det kapade och hålla oss undan fallande träd.
 
Gustav drog igång röjsågen, och samma fart på han, vi höll inte på att få stopp på honom :) Han fick samma instruktioner som jag hade fått förra lördagen, full gas, alltid från höger, inte tjockare träd än 5 cm i diameter, han följde dom noga, förutom på en punkt - han fällde beydligt tjockare träd än det egentiligen ska gå att göra. 
 
 
Som tur var är maskinerna bensindrivna så att de stannade när bensinen tog slut och tur var ju det annars skulle vi väl aldrig ha fått nån kaffepaus. Men det är ett nöje att se ungdomen arbeta och orken verkar aldrig ta slut. 
Vi avslutade ändå vid 13-tiden för att hinna hem och spola av oss och åka till Nederluleå kyrka till kl. 14. Vi ville ju inte missa Frida och Jockes vigsel!
 
Vi har mätt ut var huset ska stå, så nu återstår bara någar enstaka stora träd annars är allt kapat. På måndag ska vi hämta höbalar och börja täcka marken. Jag måste ju också sätta in en bild på hur stor gläntan är nu.

Kommentarer

Postat av: anette hjulfors

Publicerad 2012-12-01 17:54:53

heja bara va ni e douli! He e ju roligt ti arbeit ilag. God fortsättning på ert byggande! Kul att du skriver! En fridfull adventstid till hela familjen! Kram!

Svar: He ir roligt tå man e fleir! Tack och detsamma till er!!
Björngårn

Postat av: hjulfors bernhard

Publicerad 2012-12-01 18:18:28

tog kedjan på sågen för jag hann inte fila den men de finns ju nya

Svar: Det gick finfint!! Men vi ska fixa en ny som tack för lånet:)!
Björngårn

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela