livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Byggsamråd....

Publicerad 2013-04-20 21:14:03 i Allmänt,

Nu rasslar det till och händer mycket på en gång! I fredags hade vi byggsamråd på kommunen. En tjänsteman, vår kontrollansvarige Helena, Tomas från LBM och vi, träffades och pratade igenom byggstarten! Alla papper synades, ritningar granskades - och allt såg jättebra ut!! Inga mer papper, eller vänta nu, jag fick nog med ett papper som jag gärna ska lämna till nån på Metria som ska göra utsättning av huse! Men det är inget som kan sätta stopp för bygget. Nu kör vi........ I torsdags var Göran och fällde träden som ännu behöver tas bort för att det ska gå att bygga. Det blev mycket ved att ta rätt på! Här ser ni en del av den fina veden!
Idag tog vi ett rejält träningspass och travade upp en hel del av veden, tur att Petter var hemma och hjälpte till. Det brinner ju lite i knutarna att få tomten klar för markavtäckning. Efter ett par timmars jobb kändes det som att vi kommer att ha ved för en hel livstid och det fanns fortfarande en hel del kvar att trava upp. Då kom Ulf på den strålande idén att vi kan lägga ved till salu, säkert finns det nån som vill köpa och kommer och hämtar det direkt från tomten. Sagt och gjort, jag fotade högarna och satte annons både på Blocket och Facebook. Det tog inte mer än 10 minuter så hörde en facebookväns man av sig att de ville köpa:):) ! Annonsen på Blocket hade inte ens hunnit komma in! Så var det problemet löst. Nu ligger det rishögar kvar där, men det är snart Valborg och Björsbyns byaförening vill ha ris till sin brasa! Efter lunch och en paus körde vi första flyttlasset till Rutvik, det känns riktigt bra att vi börjat, för vi har en del att göra!! Vi har en liten famlijetävling om hur många vändor vi måste köra med bilsläpet för att tömma huset?? Är det någon annan som vågar sig på en gissning??

Tankar en lördag i april

Publicerad 2013-04-06 15:06:10 i Allmänt,

I fredags kom ett brev från Fiskarheden, som såg ut så här
. Datum och till och med klockslag när vårt nya hus kommer, visserligen i små molekyler, men ändå... Jag tror att det var den verkligheten som har satt fart på vårt packande, för idag har det hänt rätt mycket på den fronten! När jag i nåt av de första inläggen skrev att den här bloggen ska handla om resan när vi bygger ett nytt hus, så förstod jag nog inte hur sant det var! För det är verkligen en resa på många sätt! Jag har rensat en hel del under hösten och det känns otroligt skönt. Nu har jag kommit till "känslokartongerna", de innersta vråna av huset och av mig själv kanske! Idag kollade jag igenom en kartong som jag packat för kanske 22 år sen och hittade dom här skorna
Jag gick och visade dom för Ulf och jag såg att han kände samma sak, en våg av känslor sköljde över oss - vart tog tiden vägen? Vad gjorde vi av tiden med barnen? Såg vi dom tillräckligt? Små filmsnuttar spelas upp för den inre synen, där barnen kommer springandes i dom små skorna, ibland sprudlande av energi och glädje och ibland lessna över något ! Det var ofta lätt att trösta och hitta på nåt, så var allt bra igen! Många underbara minnen dyker upp, men också tanken på hur fort det gick och snart står alla fyra på egna ben och man måste släppa taget! Då dyker orden upp ur Viola Renvalls dikt "Mina vuxna barns änglar" ... Jag citerar några rader: "Jag talar till mina vuxna barns änglar De behöver er Mera än då de var små de behöver er förtvivlat för ungdomen är den svåraste tiden Allting ska göras på egen hand man skall rycka sig lös tänka igenom allt själv En mor kan inte längre råda Men er visdom är Guds. Stanna kvar hos mina vuxna barn, änglar!" Underbart även med vuxna barn, men tryggt att få lita på att änglarna går med! Lite nostalgi blev det, men solen skiner och nästa vecka åker vi till Hemavan med alla våra vuxna barn och en pojkvän! Livet är gott!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela