livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

El och vatten

Publicerad 2013-08-23 22:20:40 i Allmänt,

Nu är det dags för elektrikern att komma och dra alla ledningar - och det är inte lite. Igår hade vi ett möte med Niklas från Runes El, det var andra eller tredje gången vi pratade el. Nu hade han med sig en noggrann ritning som vi gick igenom tillsammans! Är vi nu säkra på var vi vill ha alla eluttag, spotlights, fiberbelysning till bastun, högtalare, internet, styrning för markis osv osv osv 
 
Tur att Ulf har lite inblick i det här med el, jag tyckte ibland att det lät som ryska, men som ni ser verkar de förstå varandra  rätt bra när de pratar el.
Men sen för att allt ska fungera så måste alla trådar kopplas ihop med huvudcentralen, annars är det ju ingen idé med alla trådar!
 
Är det månne så med oss människor också, vi "kopplar trådar", vi grejar och donar och gör upp planer, men det kan kännas ganska tomt och "strömlöst" om vi inte kopplar upp mot "huvudcentralen"! Återigen kommer versen från vårt vigseltal för mig:  Ps 127: 1 "Om Herren inte byggger huset arbeta de fåfängt som bygga därpå !"  Det känns så gott, i stort som i smått att få lämna allt till Gud i bön. 
 
En stund efter att elektrikern åkt så kom nästa man, Niklas från SunOff, då blev det markis och persiennsnack. Fast det var inte så svårt, inte så många beslut att ta - ganska självklara saker. Och färgerna har vi bestämt idag.
Killen från som ansvarar för VVS hörde också av sig till Ulf och de fick gå igenom rum för rum hur vi ska ha det. Så nu kan det inte vara så mycket kvar att bestämma och välja...... jo just det kakel och klinker. I stort sett vet vi vilka fäger och former vi vill ha, vi måste bara åka till en affär och få exakta koder på det för att lämna till plattsättaren. Vi tänkte göra det idag, men när vi kom till affären strax efter 16, så var det stängt och en lapp på dörren - Sommartider 10-16  lördagar stängt- snopet! Men vi hinner nästa vecka
I eftermiddag när vi kom till bygget möttes vi av dessa högar :) 
Vi är så nöjd över alla lass jord vi fått, det känns att vi kan göra vad vi vill av tomten. Just det "vad vi vill", men vad vill vi göra?? Vi hoppas det klarnar så småningom! Nästa vecka ska vi i alla fall ta dit en traktor som fixar till det lite grann. 
Inne händer det också mycket, i stort sett alla innerväggar är uppsatta  och vi såg tydliga spår av elektrikern.
Det här är förresten väggen i köket   där köksinredningen ska vara och så skymtar ni bastuväggen längst till höger!

Kommentarer

Postat av: Ulrika

Publicerad 2013-08-24 10:50:57

Spännande!

Svar: Ja det är det verkligen!!
Sonja

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela