livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Ett stänk av vemod

Publicerad 2013-08-12 22:15:04 i Allmänt,

Många timmar på bygget under förra veckan, som var sista semesterveckan. Det är roligt att se snickarna jobba och jag inser också hur mycket som görs som inte syns så mycket. Här håller Robin från LBM på och sätter glespanel , som sen takpanelen ska fästas i!
 
Trots att ritningarna är klara sen länge så är det ändå många små detaljer att fundera över, undrar vad som diskuteras här? Kanske hur bastun ska byggas, eller när ekoboxen ska grrävas ner? eller nånting om trappan som Krister precis börjat bygga???
 
I helgen har vi varit till stugan igen och också fått vara på stormöten i Kållby. Vi var där  på lördag, och det var riktigt bra predikningar, handlade mycket om förtröstan och att våga lägga fram allt till Gud i bön, smått som stort och lita på att Gud hör bön! 
I morse när jag körde till jobbet var det med ett stänk av vemod i hjärtat. Två av våra barn påbörjar helt nya perioder i sina liv, roligt men även lite oro!   Jag och Ulf kommer att ha ett liv i tvåsamhet, varje dag!! Jag är så tacksam att vi har varann. Men det här med att slåppa taget är inte alltid så enkelt...
Jag har då och då tänkt på en predikan som jag hörde för drygt ett år sen och som berörde mig så djupt. Den handlade om Mose i vassen. Hur mamman tätade korgen, gjorde den så bra som möjligt, men sen var hon tvungen att lägga ut Mose och korgen i Nilfloden och hoppas och be att Gud går med och att rätt person skulle hitta den. Så gick det, faraos dotter hittade korgen och Mose blev räddad på ett förunderligt sätt.  Som förälder försöker man förbereda sina barn för vuxenlivet på det sätt man tror är bäst,  ge dom redskap, tillit och tro till sig själva, till andra och till Gud. Men sen måste man liksom släppa taget och de tar steget ut i livets flod. Då hoppas man och ber att "korgen" ska hålla, att "floden" far varligt fram och att Gud vägleder och sänder dom rätta människorna i deras väg! Samtidigt som jag känner vemod så är jag tacksam över livets gång och att barnen hittar sina livsvägar!  Nog om det :)! 
 
I kväll när vi var och städade vid vårt nya hem hade vi fått en ny trappa som visserligen inte är helt färdig än, men man kan ana hur fin den blir! Ni som har besökt Björngårn kanske också lägger märke till hur öppet det är mot ängen:) 
 
 

Kommentarer

Postat av: Göran

Publicerad 2013-10-23 10:46:30

Tack för bloggen det mest intressanta tycker vi är dina vardagliga tankar om Gud som har skänkt vår familj mycket G o A

Svar: Tack- vad roligt att höra! Gud välsigne er!
Sonja

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela