livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Insikt !

Publicerad 2013-08-07 00:04:30 i Allmänt,

Svenni skrev i en kommentar till förra inlägget att jag hade väl gjort en insikt och Ulf hade utsikt, därav rubriken!  Och visst har vi gjort insikter!
Igår hade vi två rätt långa arbetspass vid vårt nya hem. Förmiddagens jobb bestod mest av städning, plocka ihop, och lasta släpet. Gustav och Carolin kom och körde skräpet till Kronan så jag och Ulf  även hann med lite målning.
 
Kvällspasset det var -----målning :)  Vi fick rätt mycket gjort för ungdomarna kom även på kvällen och fattade tag i färgpytsar och penslar och målade carporten andra varvet!
 
Dom fick mycket gjort även om de hann vara lite romantiska också!!
Vi fick även besök av våra vänner Ingrid och Urban -alltid lika roligt när nån tittar förbi!
 
I morse när jag och Ulf drack kaffe på säng  kom vi på att det i sommar är 30 år sen vi första gången såg varandra och nånstans anade att det skulle nog bli vi - även om det tog ett år till innan vi blev tillsammans! Vi pratade om kärlek, hur kära vi var och hur kärleken växer med åren. Jag vet inte om det beror på att vi bygger nu, men jag fick för mig att kärleken kan vara som en mur, som man bygger på tillsammans och den blir alltmer stabil när åren går. Vardagen som man delar, medgångar och motgångar, sorger  och glädjeämnen, allt gör att man svetsas samman. Vinden må blåsa och livet fara hårt fram, men muren håller....  Jag  har gjort en insikt - det gamla ordet LIVSKAMRAT har blivit ett av dom finaste orden jag vet, det säger så mycket vad kärlek och äktenskap handlar om! Jag  är så tacksam över min livskamrat! 
Tillbaka till bygget ..........
I eftermiddag när vi kom till Björngårn var hela insidan plastad, när man står där och tittar och tänker att vi ska bo i en plastpåse, då förstår man hur viktigt det är med ventilationen!
 
 
Sen blev det målning igen och fortfarande tycker jag det är roligt. Samtidigt är det skönt när vi börjar se slutet och kan säga att nån del av huset är färdigmålad och efter ikväll  kan vi säga att gavlen mot ängen är färdig!  Men snart ser jag färg även när jag blundar och hur jag än duschar och skrubbar och tvättar har jag ändå nån färgfläck kvar nånstans! Fast egentligen bryr jag mig inte! Lite tråkigare är det med alla blåmärken och skrapsår jag lyckats skaffa mig vid bygget. Så fort jag nuddar i något får jag ett blåmärke, sen har jag ofta lite för bråttom, och snubblar - och vips har jag ett skrapsår till!! Fast det kan det vara värt:)

Kommentarer

Postat av: anette

Publicerad 2013-08-07 07:59:07

Härligt att läsa din blogg. Sant som du skriver om muren och livskamraten 💕

Svar: Tack :) ja visst är det!
Sonja

Postat av: lilli

Publicerad 2013-08-07 11:30:24

Håller med Anette, härligt att läsa din blogg! :) Lycka till med huset, kram

Svar: Tack :)!
Sonja

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela