livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Mycket på gång!

Publicerad 2013-08-19 22:06:37 i Allmänt,

Oj vad tiden går fort, snart en vecka sen jag skrev sist och det har hänt jättemycket på bygget -och annars också!
Alla takpannor är på plats och snart är trappan också färdig. Här håller Krister och Joakim på och sätter dom sista takpannorna, snyggt va?!
Vår ecobox, som jag faktiskt är lite stolt över- ett alldeles eget litet reningsverk är satt på plats, och den är mycket större än jag trodde! Det gör ingenting fast vi har diaréer flera dagar på raken :) 
Sen ska det isoleras runt den och sättas grus och jord - och nå vackra blommor kanske!
OCK så var det ju det där med fyllnadsmassor, var ska vi få tag på det utan att det ska kosta multum: Ulf pratade med dom på BDX, det enda de hade att erbjuda var en grus och jordblandning som var uppsopad från gator och vägar, visserligen rengjord på nå sätt, men ändå, vi har ju egen brunn på tomten. Vi tackade nej och frågade om det inte fanns nå annat, men icke det! 
En timme senare ringer en chaufför till Ulf och undrar var han ska lämpa av massorna!!! Vi vet inte riktigt hur det gick till, hur de fick reda på att vi behöver fyllnadsjord. Men på Lulsundet grävs det massor och dom var hur glada som helst att få tömma sina lass hos oss och vi var nog ännu gladare! Just nu ser baksidan ut så här 
Idag tog jag min vana trogen tog jag en vända förbi Björngårn när jag var ute i ett jobbärende - och det var otroligt mycket som hände samtidigt- jag blev alldeles hög och glömde nästan bort vad jag hade tänkt fråga snickarna om. Fyllnadsjorden planades ut av en traktor och inomhus tror jag det var fem snickare som höll på med olika saker. Plast och glespanel i garaget och mellanväggarna är spirades upp. Ikväll när vi var där kunde man ana storleken på rummen! Ett av sovrummen kändes mindre än jag hade tänkt mig, men kök och vardagsrum kändes större!! Oj vad roligt det är! 
Förutom bygget har vi då under helgen  varit till stugan i Kållby - igen :)! Men vi var faktiskt bjudna på bröllop och då kan man ju bara inte tacka nej! Min brorsdotter Lina gifte sig med sin Staffan. När vi satt i kyrkan och väntade att brudparet skulle komma in kände jag mig ganska oberörd, men när  första versen på "Gud se i nåd till dessa två" sjöngs, då stockades rösten och ögonen tårades! Det är stort när två männsikor säger ja till varandra och lovar att vara varandra trogen tills döden skiljer dom åt! Äktenskapet är en fantastisk gåva! De var så fina och sen var det en jättetrevlig bröllopsfest!
På söndag hann vi vara på gudstjänst i Jakobstads kyrka när Elin och hennes kollegor välsignades för sina  tjänster i församlingen. Underbart att ha möjlighet att vara med!
Helgens höjdpunker var inte slut med det - Oscar och Sandra kom från Linköping för att vara en vecka i Jeppis. De landade kl.13 i Vasa och Gustav och Carolin hämtade dom. Elin och Johan kom också och så vi åt middag tillsammans allihopa i stugan!  Så roligt, finns det nå bättre än att få umgås med nära och kära?!  Vi saknade förstås Petter som är i Malmö, men han skrev att han har det "asbra"! 
På hemvägen kände vi oss så glada och tacksamma över helgen, nöjda att vi ändå  åkte den långa vägen, trots att det var tredje gången på fyra veckor!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela