livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Salningar

Publicerad 2013-08-01 23:13:39 i Allmänt,

Igår kväll och idag har vi målat salningar! Just det, jag visste att det var många fler än jag som inte visste vad det ordet betyder. Men nu vet jag vad en salning är så jag kan förklara, det är ribban eller brädan som man lägger lodrätt mot fönstret, precis kloss mot fönsterfodret! Jag hoppas ni förstod, annars, kom på studiebesök så kan jag förklara. Jag stod i vårt blivande vardagsrum och målade för att vara säker på att regnet inte skulle förstöra jobbet sen. 
Det var trevligt att stå vid de stora fönstren och måla. tankarna far iväg -  jag såg braskaminen framför mig. hur lågorna fladdrade och elden värmde.  Snön ligger vit där ute och vi sitter och småpratar i soffan eller löser korsord:)  Så knackar det på dörren och goda vänner kommer och hälsar på i vårt fina hem. Kaffepannan puttrar ...... 
Just det - vi har ju med oss en termos - så kaffepaus blir det! 
När grunden gjordes förvånades jag över hur mycket som finns i det fördolda - och tänk det är nästan likadant med taket:) Nu dras elrör och ventilationsrören, sen plastas det in. Krister och Robin har haft ett drygt jobb idag med att plasta in det höga ryggåstaket! 
Det är som med oss människor, det finns så otroligt mycket under ytan!  Och väldigt ofta är vi "inplastade" och vill inte visa vad som finns där inne!  Hur ofta har jag inte fått frågan: "Hur är det?" och svarat:" Bra", fast livet har kännts hur jobbigt som helst!  
 
Tant Mona i min hemby Kållby har ett standardsvar, när någon frågar, Hur är det, så svarar hon: "som vanligt", fiffigt va, då behöver hon aldrig låtsas! Ju äldre jag blir desto försiktigare har jag blivit  att dra snabba slutsatser om andra människor, jag vet inte vad som döljer sig under ytan, innan vi vandrat ett tag tillsammans!  Jag har också blivit försiktigare med att säga: " jag förstår" när nån berättar nåt jobbigt för mig! Jag tror inte jag helt kan förstå saker som jag inte själv upplevt, jag kan ana smärtan,  men inte förstå hur det känns.  "Bären varandras bördor, så uppfyller ni Kristi lag" står det i Biblen, det tror jag betyder att man orkar lyssna, vågar se och stanna kvar!!
Kanske är det lika svårt att förstå nån annans glädje?? Eller?
 
Till Björngårn igen - det händer saker på tomten också, Anders från Boden var och köpte veden vi hade till salu, när han förstod att vi skulle såga ner fler träd på tomten erbjöd han sig att göra det, mot att han får ta veden! DEAL!!
 
Alla är helnöjda, så idag skred han till verket, träden ramlade omkull som käglor!! Vad stor tomt vi har, när nästan alla träd på baksidan är borta! Vad ska vi göra med den? Hur mycket ska vi fylla upp? Hur stor gräsmatta ska vi ha? Och vilka planteringar? Frågorna och funderingarna tar inte slut än på länge.....

Kommentarer

Postat av: Mariaq

Publicerad 2013-08-02 10:35:44

Vi var för bli Björngårn igår men ingen va där. Men vilket ställe och va fint ni fåt det!

Svar: Synd att vi hade hunnit åka hem, vi åkte vid 18-tiden! När var ni där? Ja visst blir det fint:) Och välkomna igen!
Sonja

Postat av: tina ö

Publicerad 2013-08-02 23:15:56

Hej Sonja. Vi hade tänkt bjuda er till oss men ni hade farit tillbaka som noas korpi. Vi får ta det en annan gång. Roligt att läsa din blogg. Hälsa Ulf.

Svar: Tack! Det blev ett snabbt besök i sommar! Vore kul att se hur ni bor nu, men en annan gång:)
Sonja

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela