livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Utsikt och utsikt

Publicerad 2013-08-04 19:33:25 i Allmänt,

Igår (lördag) tog vi det lite lugnt på förmiddagen. Elin o Johan var hos oss så vi ville hinna umgås lite med dom innan  de skulle iväg på bröllop! Dessutom besväras Ulf av ett envist ryggskott. 
Så småningom åkte vi ändå iväg till bygget, det är som svårt att låta bli :)! Vi städade och plockade både inne och ute. En massa småbitar isolering låg överallt. Vad skönt det ska bli när huset är färdigisolerat, det tror jag säkert snickarna också tycker!  Det kliar på kroppen och överallt så fort man tar i det! 
Målningen då? Jo vindskivan mot ängen tyckte jag behövde prioriteras, så att snickarna sen kan lägga på plåtkanten. Ingen byggställning fanns på plats, så vi satte ihop den dubbla stegen för att nå ända upp till nocken. Eftersom Ulf hade ont i ryggen så var det självklart jag som skulle klättra upp, medan han hade den ansvarsfulla uppgiften att hålla i stegen!  Jag tog färgpytsen och penseln och klättrade och klättrade och klättrade - kändes det som och så var jag äntligen där högst upp och började måla. Lite vingligt kändes det från början, fast jag litade blint på mannen som höll i stegen! Det gör jag i alla lägen!! Sen jag väl var igång gick det ganska enkelt och fort, även om jag fick klättra upp och ner ganska många gånger för att vi behövde flytta på stegen. Dessutom är det en rätt trevlig utsikt när man är så högt upp. 
På kvällen kom våra goda vänner Gunmaj och Svenni på besök, vi pratade om bygget och dagens projekt. Jag berättade om målningen och vilken utsikt jag hade haft och  Ulf visade åt dom vilken  utsikt han hade haft mest hela eftermiddagen ................:)
 
När vindskivorna var målade fick några knutbrädor också färg, men då behövde jag inte klättra så högt!
Idag en välbehövlig vilodag - skönt med söndag! Allt har sin tid!

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2013-08-04 19:59:37

Ok va ni är duktiga...men tråkigt att Ulf fått så problem med ryggen.

Postat av: Svenne

Publicerad 2013-08-05 11:04:02

Tack för en trevlig kväll !
Du måste väl mena att Du har insikt och Ulf utsikt ;)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela