livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Björngårdsvägen 100

Publicerad 2013-02-27 16:51:41 i Allmänt,

Pusselbit efter pusselbit faller på plats. Igår fick vi ett brev från kommunen - Bygglovsavdelningen har bedömt att er bygglovsansökan är fullständig per den 2013-02-15!!! Halleluja - fast sen kommer - Beslut i ärendet meddelas inom 10 veckor - inom 10 veckor!! Men jag är optimist och tror att då kan det gå på 4 veckor. Grannarna ska få tycka till ännu en gång, men jag tror faktiskt inte att de tänker invända nånting nu, när de inte gjort det förra omgången. Och gör de inte det, DÅ kan det vara klart på 4 veckor. Sen får vi beställa huset.:) :) Vi har funderat en del på hur vi ska få reda på vilken adress vi kommer att bo på, vem bestämmer det? Och hur får man reda på det? Ulf googlade och såg att nån skrev att deras nya adress fanns på bygglovet, fast vi vill ju inte vänta så länge med att få reda på adressen. Vi måste t.ex. kontakta Lule energi för att vi ska få el i tid och då bör vi veta vart vi ska hänvisa dom. Jag började med att ringa bygglovskontoret, mycket trevligt bemötande, de hänvisade mig till en kvinna, vars namn och telefon jag fick. Jag ringde upp och förklarade mitt ärende, hur ska man få reda på vilket nummer vi kommer att ha?? - Då ringer du till mig - sa den trevliga damen. Hon kunde dock inte svara direkt, men lovade ringa upp om några minuter, vilket hon också gjorde - och vi fick adressen Björngårdsvägen 100. Så nu har vi lärt oss det hur man får reda på en ny adress:) Här kommer en vacker vårvinterbild från Björngårn
Jag har många positiva möten den här veckan:) Nästa grej var att ringa Lule energi för att avsluta vårt elavtal som vi har och få el till Björngårn. På det ena stället avslutar man och på det andra beställer man - men lika trevliga och tillmötesgående var dom på båda ställena. Och inget problem med att få nedgrävd den elkabel som går tvärsöver bakre delen av vår tomt. Husförsäljningen och tillfälligt boende då?? Hänger lite i luften ännu, fast väldigt lite!! Besiktningen är gjord av Dukatvägen och inga överraskningar, nån grej som köparen vill kolla upp innan dom betalar handpenningen, men det känns som att det är i hamn. Boende från maj till september för vår del? Vi har sökt på lite olika vägar och haft olika alternativ - husvagn på Sundet, Klippans lägergård i Sunderbyn, hemma hos Ulfs chef, ( han erbjöd oss det, fast det kändes inte helt wauw:)), nån 2:a i Rutviksreveln och i kväll ska vi och titta på ett gårdshus i Rutvik på 70 kvadratmeter. Det låter som ett rätt trevligt och bekvämt alternativ!! Vi har också gjort oss av med lite grejer, soffan i biblioteket satte jag på Blocket på söndagkväll, 2 timmar senare ringde en man som absolut ville köpa den - och innan han hämtade den på måndag hade 4 till hört av sig! Synd att vi hade bara EN soffa till salu!! Idag åkte grabbarna till Jeppis och då skickade vi ner ett par sängar som vi ska ha i stugan. Tomrum i rummen!! Det är verkligen en ny period i livet! Lite nostalgi och mycket tacksamhet när jag tänker på de år vi bott på Dukatvägen.

Kontrakt!

Publicerad 2013-02-12 22:50:08 i Allmänt,

Fortsättning följer .. så slutade jag förra inlägget - och ja, så är det fortsättning följer alltid! Vi hade en intensiv onsdag med budgivning på vårt nuvarande hus - och det fortsatte på torsdag - allt högre - och för varje pling i telefonen så hoppade jag till! Va ännu ett bud! På torsdag vid lunch lugnade det ner sig, då var budet uppe i 2,1 miljoner och vi kände oss helt nöjda. Vi hade, via mäklaren meddelat till de intresserade att budgivningen avslutas vid lunch på fredag. Vår mäklare tyckte att både för oss och för köparna så var det rätt skönt att avsluta affären före helgen och som hon uttryckte det " skaka hand per telefon". Det gjorde vi, och bestämde att träffas hos mäklaren på måndag för att skriva kontrakt. På fredagskväll var vi rätt möra efter spänningen som varit, vi fick ett par goda vänner på besök. Det var rätt skönt att bara få slappa och umgås! På lördag hade vi fokus på Björngårn igen, vi har lejt en man som ska avverka resten av de träd som måste tas bort innan bygget påbörjas. Vi har insett att tiden och orken inte riktigt räcker till för att vara både heltidsarbetande och skogsbrukare. Men vi vill såklart märka ut vilka träd som ska finnas kvar på tomten. Lördagens uppgift var att plumsa omkring i snödrivorna och försöka föreställa sig vilka träd som ska vara kvar. Dom märkte vi upp med gröna snören. Kallt var det såklart, minus 20 grader, men förunderligt varmt efter att ha plumsat runt iklädd fjällräven dunjacka;)
I måndags träffade vi så våra köpare och skrev kontrakt och i morgon blir besiktningen. Det är ju ännu ett litet stressmoment, även om vi vet att vi har ett bra hus, men man kan inte vara helt säker innan det är gjort. Den 15 maj ska vi överlämna nycklarna, då ska det var tömt och städat och putsat i varenda vrå!! Ibland när jag tänker på att detta hus ska tömmas så går kalla kårar längs ryggraden. Men många, många andra har flyttat, så nog ska vi också klara det - och tack och lov har vi duktiga barn. Ikväll var Anders förbi så vi fick skriva under bygglovsansökan, och det är inte bara ett papper. Det är energideklaration, situationsplan, vattenprovet, beskrivning av huset, ritningen, vem som är kontrollansvarig och själva ansökan förstås. Men NU är den påskriven och i veckan åker den in till kommunen!! Då är det bara att hoppas och be att kvarnarna mal snabbt så vi kan beställa vårt drömhus -ÄNTLIGEN!!

Besöket i Borlänge och lite annat

Publicerad 2013-02-06 21:46:00 i Allmänt,

Nu har det gått några dagar sen vi kom hem, och dom dagarna har vi behövt för att landa efter en mycket intensiv och rolig helg. Men om jag börjar från fredagmorgon så tåget höll tidtabellen och vi kom på avtalad tid till Fiskarhedenvillans kontor i Borlänge. Vi fick träffa Anneli som är köksritare, eller köksarkitekt (vet inte riktigt hennes proffession). Hon hade på förhand fått veta lite om våra önskemål, färger, placering av maskiner och skåp osv. Vi började med att gå runt och titta lite på de utställningar som fanns där, färger på luckor och olika typer av maskiner och placeringar av dessa. Sen satte vi oss framför datorn laddade med varsin stor mugg kaffe (det var också en höjdare, för just kaffet hade varit en bristvara på morgonkvisten). Anneli hade gjort några olika förslag som vi fick titta på och tycka till om. Programmet i datorn var helt fantastiskt så man kunde verkligen föreställa sig hur det kommer att se ut i verkligheten, tror vi i alla fall. Vi tittade och tyckte till, flyttade skåp och lådor fram och tillbaka, bytte plats på diskmaskin och häll, flyttade igen. Och måttet mellan diskbänk och häll måste vara en viss längd. Bredvid diskmaskinen ska det finnas en avställningsyta, ja det är mycket att tänka på!! Och vilken fläktkåpa såg ut att passa bäst? Och vilka färger? Och hur vill vi ha inredning i skåp och lådor? Vi fick många bra tips och idéer- Tiden bara flög iväg och vips så hade nästan hela förmiddagen gått. Till slut så kände både vi och Anneli oss riktigt nöjda och offerten skrevs ut! Inte så farligt ändå, köket är husets hjärta och det är värt att satsa lite extra! Under tiden vi satt där kom även Maria, arkitekten, ner med våra ritningar. Vi tittade på dom och visade på de önskemål vi ännu hade. Medan vi sen kollade in golvmaterial och annat på utställningen så gjorde Maria klart ritningen, som vi sen fick med oss hem. Besöket avslutades med att Anneli skjutsade oss tillbaka till järnvägsstationen och bjöd oss på lunch. Nöjda och belåtna satte vi oss på tåget mot Stockholm, väldigt överens om att besöket i Borlänge var väl värt tid och pengar det har kostat. Här är en animerad bild av köket sett från vardagsrumsdelen, observera att färgerna inte helt stämmer överens med verkligheten.
Vår helg fortsatte med ett Stockholmbesök där vi träffade Petter och fick se Karlbergs slott där han tillbringar det här året. Det var jätteroligt och intressant. På lördagmorgon fortsatte vi med hyrbil till Linköping och Oscar och Sandra. Underbart att få träffa dom och se hur dom har det och var de bor. Vi återvände på söndagkväll till Arlanda och landade på Kallax kl. 22. Väl hemma igen så kom vår husförsäljning över oss, huset har varit till salu över två veckor och ännu inga bud!! Men på måndag kom det första budet, och idag, onsdag har det bara rasslat till så nu är vi över begärt pris! Det har nästan varit svettigt idag, det känns som det har pipit i telefonen hela tiden och buden avlöser varandra, men såklart är det helt fantastiskt roligt att det gör det. Ännu har vi inte sett slutet - fortsättning följer!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela