livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

På väg...

Publicerad 2013-01-31 16:59:41 i

Den rubriken kan betyda så mycket!! Vi är på livets väg, på väg att sälja vårt hus, på väg att bygga ett nytt, på väg med tåg mot Borlänge just nu. På väg....egentligen så kan vi inte vara helt säkra på vart vår livsväg leder, men jag kommer att tänka på ett citat som jag läste en gång och som nu står skrivet på en lapp vid datorn på jobbet " I don't know what the future may hold, but I know who holds the future". med den förtröstan så känns det änfå rätt tryggt med alla "på väg"! Vårt hus är alltså till salu, och vi hoppas och ber att försäljningen går bra. Just nu är vi på väg till Borlänge och Fiskarhedenvillans kontor för att träffa en köksarkitekt, som ska hjälpa oss planera vårt kök:)! Vi ska även träffa en "vanlig" arkitekt för att titta på de sista ändringarna på ritningen ! Det känns SÅ roligt- och samtidigt overkligt!! Men det är inte ända målet med vår resa. Vi ska till Stockholm och träffa Petter och se hur han har det på Karlbergs slott och på lördag vidare till Linköping för att träffa Oscar och Sandra och se hur dom har det!! Vi ser fram emot alla möten vi har under helgen! Det kan inte bli annat än en bra helg! På söndagkväll flyger vi hem!!

Tjänligt vatten!!

Publicerad 2013-01-20 12:17:40 i Allmänt,

Nu är det ett tag sen jag skrev sist och det har hänt en del saker. Vi har fått svar på vattenprovet - tjänligt vatten!! Vi behöver ett kolfilter sen är det bara att dricka! Härligt, en sak mindre att oroa sig för! Så här ser det ut där brunnen är borrad :)
Vackert var det dessutom när jag var där och fotade, det känns också bra. Om någon undrar varför röret sticker så långt upp så kan jag berätta att det är därför att tomten ska fyllas upp en hel del och då är det bra att brunnsröret är långt så man hittar igen det bland alla jordhögar!! Den tanken känns inte speciellt tilltalande, hur tomten kommer att ser ut första sommaren! Men en sak i taget - "allt har sin tid" står det i Predikaren. Jag ska försöka komma ihåg att leva efter det. Brevet från Lantmäteriet har kommit, nu är det klart att tomten är vår, och ingen som överklagat det köpet. Så till veckan ska vi träffa hon som säljer tomten och skriva det slutliga köpebrevet - och betala resten av beloppet för tomten. Första ritningen från arkitekten på Fiskarhedenvillan har kommit. Vi har "lusgranskat" den tillsammans med Anders som är försäljaren. Några detaljer vill vi ännu att de ändrar, flyttar en vägg 10 cm hit, och en annan 10 cm dit. Vi ändrade storleken på ett par fönster men SNAAAART är det klart - att söka bygglov. Och då hoppas vi att Luleå kommun visar sig från sin bästa sida och gör det snabbt!

Vattnet flödar fram .....

Publicerad 2013-01-07 17:53:40 i Allmänt,

Tänk att man kan bli så glad och tacksam över att se vatten forsa fram ur en kran :)! Tack alla ni som bett för det !Så här såg det ut!
Under helgen har vi gjort täta besök till Björngårn och vattnet har porlat fram ur den provisoriska kran brunnsborrarna satte dit!! Vi har provsmakat vattnet när det varit iskallt och rumstempererat, det är klart och fint, men har tillsvidare en liten bismak, Men idag ringde de upp oss från Brunnsborrarna och berättade att de tagit vattenprov och lämnat in till kommunen. Bismaken vi känner är mest troligt bergsgaser som visst är lätta att få bort! Och mängden som kommer är 210 liter per timme - helt godkänt, minsta godkända mängden är 100 liter per timme! Nu väntar vi på provsvaren från kommunen, det tar 1-2 veckor! Ibland känns det att livet består av en evig väntan - men det kanske ska vara så - vi har alltid nåt vi ser fram emot och väntar på, det är en del av livet! För den skull får vi inte glömma att leva i nuet! Jag påminns brutalt om det när jag kommer ihåg att på torsdag ska vårt nuvarande hus fotograferas för att sen veckan efter komma ut till försäljning! Upp ur soffan - röj, rensa, putsa och skura:)!

Det livsviktiga vattnet..

Publicerad 2013-01-04 13:40:03 i Allmänt,

Nu är det spännande!! I onsdags kom brunnsborrarna från Norrfjärden och påbörjade sitt arbete. De körde upp med en lastbil med släp och på släpet var borren. Vi hade ju skottat undan snön rätt bra så de tog sin in på tomten ganska lätt. Så här såg det ut när borren var på plats.
Vid lunch när vi var dit en sväng hade de borrat ner till 15 meter och höll på att gjuta. Fråga mig inte varför, jag fattar egentligen inte hur dom gör. Sen hörde vi inte mer den dagen. Igår torsdag, åkte jag upp till Björngårn igen vid lunch, då höll de på att plocka ihop alla grejer - och vattnet då?? De hade borrat ner till 85 meters djup men inte hittat tillräckligt med vatten :(. Jag tyckte det lät lite jobbigt!! Men de påstod att det inte är nån fara, de ska återkomma med nån annan manick och en spolbil och trycka fram vatten!!!! Återigen fråga inte mig HUR de gör!! I alla fall visste de inte riktigt när det kunde bli. MEN det dröjde endast ett par timmar så ringde de till Ulf och sa att de återkommer idag för att fortsätta arbetet. Ett tredje lunchbesök upp till Björngårn och nu var grabbarna från Norrfjärden i full gång igen.Så här såg det ut!
Nån mackapär har sänkts ner till 85 meters djup, sen ska spolbilen spola vatten och spränga därnere!! En pump sänks ner och den ska pumpa vatten hela helgen och på måndag mäts vattenmängden och ett vattenprov kan förhoppningsvis lämnas in till kommunen! Be en bön - vi behöver vatten! Än en gång är jag tacksam till Luleå kommun att de vill att man ska visa att man har vatten INNAN man får bygglov!! Vilken press det vore att stå där med ett färdigt hus och inte veta om man får vatten! Det är tillräckligt jobbigt bara med en tomt!!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela