livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Garaget börjar ta form

Publicerad 2013-06-25 22:44:49 i Allmänt,

Nu börjar man även se hur stort garaget och förrådet ska bli! Spirorna (om det nu heter så i Sverige ? ) är på plats och en del av gipsskivorna! Ikväll gjorde vi igen en liten städrajd och plockade ihop! Tyvärr står bilen med drag fortfarande på verkstan, men på torsdag får vi låna en bil av goda vänner och ska köra bort lite skräp!

En vägg till!

Publicerad 2013-06-19 08:44:33 i Allmänt,

 Ytterligare en vägg är på plats! Många har påpekat för oss att huset säkert kommer att kännas litet när bara ytterväggarna är på plats. Men vi tycker inte det :) Vi tycker fortfarande att det känns precis så stort som vi vill ha det, trots att det för tillfället är fyllt med isolering och allehanda byggnadsmaterial. Det här är alltså mellanväggen mellan garage/förråd och huset!
Vi har haft en förhoppning att hinna måla alla väggar som är uppsatta före midsommar, men vi har ju jobb till förhinder :) Det blir inte många timmar kvar av dygnet när det är konfirmandläger -Ulf har en del beredskap - och i vår ålder behöver man ju en del sömn också. Tur att vi fortfarande har ungdomar hemma! Igår kväll när Gustav slutade jobba  vid 21.30 for han förbi Statoil och laddade upp med myggspray, sen hem och byta till målarkläder och så satte han igång.
Strax efter midnatt hörde jag dörren öppnas och han smög in - en vägg till är målad!!!
 
PS! angående förra inlägget: jag vet att BMW stavas med W och inte V , men ibland halkar man på tangenterna :) DS
 

Fasaden

Publicerad 2013-06-16 15:04:31 i Allmänt,

Lördagen blev inte riktigt som vi hade tänkt oss från början, men den blev fantastiskt bra! Vi hade tänkt haka släpet på Volvon, byggstäda och köra bort skräpet och sen börja måla. Men på fredagkväll ringer sonen och säger att det går inte att växla med volvon - bara att ringa volvo assistance!!!
Ingen bil med dragkrok hemma, endast en tvåsitsig BMV!! Till all lycka är bagaget så pass stort i BMVn så vi fick ner två 10-liters hinkar med färg och så åkte vi till Björngårn.
Städa kunde vi ju - och det var en hel del att plocka ihop - de jobbar på bra våra byggare :)! Vi samlade ihop allt i en hög nära vägen för att det ska vara enkelt och köra bort det i början på nästa vecka.
 
Sen tog vi fram färgpytsarna och började måla - äggskalsvit heter färgen och här drar Ulf de första penseldragen...........
 
Sen stod vi där sida vid sida och målade och pratade, pratade och målade, vilken kvalitetstid, det var SÅ roligt!!! Vädret var perfekt, halvmulet och lite vind så myggen besvärade oss inte alls. Det är rätt mycket man hinner prata under en dag! Självklart hade vi med oss kaffe och tog en fikapaus under dagen. Vi målade framsidan och gaveln, sen kände vi oss riktigt nöjda över dagens verk! Det kanske inte syns så bra på fotot men här är ialla fall framsidan målad först varvet. 
 
 "Och på sjunde dagen vilade han och besåg sitt verk: och se det var mycket gott! :)" ! Så idag slappar vi bara!
 
 

Och bygget går vidare

Publicerad 2013-06-13 21:43:38 i Allmänt,

Hemma igen från England tog vardagslivet en rivstart! Konfirmandläger i Kyrkbyn för min del, intensivt, roligt och givande! 
MEN visst hinner vi ta nån vända via Björngårn och bygget, det går inte att låta bli! Byggställningar har kommit upp, och en del av materialet har lyfts in för att snabbare komma under tak!
Vi gick där inne och försökte föreställa oss hur vårt nya hem ser ut sen när det är klart! Hur stort blir kök och vardagsrum? Vårt sovrum? och där blir tvättstugan!  Och bastun - vad vi längtar!
 
Idag hade vi en förmiddag på Ormberget med konfirmaderna och på väg därifrån till Petrigården hade jag en kvart extra, det passade perfekt för att ta en tur upp till bygget! 
Nu är snart takläkten på plats (jag tror det var så det hette:)) Tomas, Krister och Robin från LBM jobbade för fullt när jag kom dit! 
 
 
Nu börjar det likna ett hus! På lördag hoppas vi på bra väder för byggstädning och målning!
 
 
 
 
 

Takstolarna på!!

Publicerad 2013-06-07 22:25:15 i

Även om vi är i London får vi lite uppdateringar om bygget! Idag skickade Anders det här fotot:)- det händer saker! Ska bli så roligt att komma hem och se det på riktigt!

De första reglarna på plats!

Publicerad 2013-06-03 22:57:12 i Allmänt,

Nu har det påbörjats själva byggandet - imorse tog vi vår vana trogen- svängen upp till Björngårn - på väg till jobbet! Byggandet är igång :) Tomas och Krister från LBM var där och mätte och lade ut de första reglarna - och jag måste bara upprepa förra inläggets ord - nog är det så skönt att det inte är vi själva som ska sätta upp huset, utan såna som vet vad de håller på med! 
 
Det minskar fort i högarna och på eftermiddagen låg de två första väggarna klara!
 
Vi gick där och tittade - där är sovrumsfönstret, altandörren, tre stora fönster och en dörr ut från vardagsrummet osv. osv. SÅ roligt och intressant!
 
Under hela den här tiden som vi planerat och tänkt och önskat och hoppats, har jag då och då kommit ihåg orden som vår vigselpräst Markus sa åt oss i sitt vigseltal: "Om Herren inte bygger huset, så arbetar de fåfängt som bygga därpå" - jag vet att orden är bildlikt talat, men jag vill tro att man även kan tänka nästan bokstavligt! Jag är tacksam över att vi fick dom orden och det har varit vår bön och förhoppning under vårt gemensamma liv hittills!  Och jag ber om Guds välsignelse över bygget och vårt nya hem, fortsättningsvis ........
 
I morgon åker vi till England och blir borta nästan en vecka - så otroligt intressant att se vad som hänt under den veckan!!!
 
 
 

Fiskarhedenvillan

Publicerad 2013-06-01 19:34:02 i Allmänt,

Nu har vårt nya hem anlänt, om än i små molekyler, men ordande sådana! Vi kom från Norge igår kväll strax efter midnatt och även om timmen var sen och resan hade varit lång kunde vi inte låta bli att köra via Björngårn! Vi visste ju att huset hade anlänt och blivit lossat på tomten! Och där stod skylten - det är nog vi som bygger här :)
och alla paketen som innehåller byggsatsen till vårt nya hem! Vi gick nyfiket omkring och kikade på de olika paketen och undrade vad de innehöll. Vissa paket var självklara och andra får man gissa sig till! 
 
Och det känns väldigt bra att det inte är vi själv som ska börja sprätta paketen och göra något av det! Väldigt glada och förväntansfulla åkte vi hem! Vad som nu är hem egentligen?? Lite konstigt känns det att kalla huset i Rutvik för hemma - även om vi trivs jättebra!  
Idag - lördag- på förmiddagen, satte vi på släpet och åkte till Björngårn igen - för att byggstäda! Tänk t.o.m. det känns jätteroligt- att gå omkring på tomten och plocka skräp! Snabbt fylldes släpet med friogilt och kartong! Roligt att vi åtminstone kan göra den insatsen! 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela