livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Point of no return............

Publicerad 2013-03-27 19:28:03 i Allmänt,

Idag har det hänt - bygglovet kom med posten! Konstig känsla efter alla månader av väntan - nu är det här, vi FÅR bygga, inget mera krångel!! Alla papper är klara! Anders kom förbi ikväll och vi skrev på beställningen av huset, nu får vi inte ändra oss nå mer! Men det känns väldigt genomtänkt, så många timmar Ulf har framför ritprogrammet och jag har sagt ja och jag har sagt nej och så klart ja igen!! Så nu drog vi bara ett djupt andetag fattade pennan och skrev på :)
Sådär ja - om åtta - tio veckor kommer huset, och före det ska grunden stå klar!! Tur att det inte är vi själva som ska göra det! Göran, som ska röja tomten färdigt åt oss har börjat idag, såklart var vi tvungna att åka förbi och kolla! Jag känner mig verkligen hemma däruppe - och idag visade sig vädret från sin allra bästa sida! Dessutom fick vi se en liten hermelin som kilade uppför ett träd. Mitt i naturen kommer vi att bo! Den öppna ytan växer, likaså vedhögarna!! Och riset får vi väl göra majbrasa av - det ser vi fram emot!
Nu kan vi fira påsk i lugn och ro! En välsignad och glad påsk till er alla!

Välja och fynda till nyhuset!

Publicerad 2013-03-07 20:34:29 i Allmänt,

Ikväll har vi suttit med Anders från Fiskarhedenvillan och gjort alla valen till huset! Val av fönster,golvlister, taklister, dörrfoder, innerdörrar, ytterdörrar, färg på tak, plåtdetaljer, hängrännor osv osv! Listan var lång och vi konstaterade att det var en av orsakerna till att vi valde just Fiskarheden, att vi har möjligheten att välja. Det var inte SÅ svårt, dels har vi tittat och funderat rätt mycket och Ulf och jag har väldigt ofta samma smak, så det går rätt smärtfritt! Anders är duktig på att ge goda råd utan att fördenskull ta över valen! Dessutom har vi FYNDAT, eller jag vet inte ens om jag kan skriva VI, för det är min käre man som är så otroligt duktig på att hitta fynd! Vad sägs om ett askparkettgolv som såldes ut till en tredjedel av vad det kostat. Och det golvet fanns i Jakobstad, så våra söner fick haka på släpet när de skulle ner till Jeppis och ta hem golvet! Tur att de inte visste hur mycket det egentligen var och att vi inte visste hur tungt det var! Det slutade ialla fall bra. Två badrumsinredningar som har varit utställningsexemplar i affärer, den ena för mindre än halva priset och den andra för halva priset! Så här fin är den till stora badrummet!
Vi känner oss glada över fynden och valen vi gjort och hoppas snart få höra ett JA från bygglovskontoret (eller vad det nu heter)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela