livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Gott och blandat..

Publicerad 2014-07-16 07:03:00 i Allmänt,

Dagarna rullar på i detta fantastiska sommarväder, och jag har försökt "carpe diem" - och ta tillvara solstrålarna och värmen.
Nu är jag mitt inne i en jobbvecka efter tre veckors ledighet. Men det är inte synd om mig, jag jobbar bara denna vecka sen är det lite semester igen. 
Jag håller på med allt praktiskt inför vår fjällvandrarkonfirmation, kollar tågbiljetter, bokar anslutningsbuss, kollar på scheman och undervisningspass. Så roligt att det blir av!
Igår hade jag ärenden till Gammelstad och till kyrkan och jag slogs av hur fantastiskt det är att få jobba i detta världsarv. 
Kyrkan står där så mäktig och trygg och påminner oss om alla som vandrat före på "den vägen". Ibland brukar jag tänka på alla människor som passerat kyrkorummet - i glädje och sorg, fest och begravning, fantastiska gudstjänster och torra gudstjänster, alla böner som har betts, tårar som har gråtits och lovsånger som har sjungits.
Ja, tänker om väggar kunde tala!!
 
 
 Sen alla kyrkstugor med sina historier, det är förståeligt att så många turister passerar, speciellt under sommarhalvåret. Många turister tror att vi som jobbar där är "statister" , att det pågår en teater och inte en levande verklighet. Fast man kan kanske inte så säkert veta vad det är :). En bild av kyrkstugorna från kyrktornet!
 
 Gustav och Carolin hälsade på i helgen, det är alltid så trevligt när ungdomarna kommer hem en sväng. På lördag hann vi också med att köpa en kostym åt Gustav inför syrrans stundande bröllop - snyggt va:)?
 
 Jag gläder mig även åt vår brokfunkia som såg helt död ut, vissnad, borttorkad eller förfrusen, men som har fått liv igen. Små livskraftiga blad dyker upp vid alla plantor. Det var värt att fortsätta sköta om dom, gödsla och vattna. 
Jag tänker att det även är en bild av oss människor och vår tro. Det kan se dött ut, det kan kännas dött i vårt inre, förfruset och kallt. Men vi ska inte ge upp, vi får fortsätta hoppas och be. Livet finns där, kornet gror i mullen, spirar, växer och slår till slut ut i full blom!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela