livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Semestertankar

Publicerad 2014-07-02 17:15:34 i Allmänt,

Nu är den här - semestern- och jag har hunnit ifatt mig själv - tror jag! Senast dygnet sov jag över 12 timmar, underbart. En del av dom timmarna var ute på altanen i solskenet, där jag lade ifrån mig boken och lät John Blund ta över. Idag strilar regnet ner, perfekt för våra nyplanterade rabatter och gräsmattan. Och ännu bättre att vi hann få fast de sista plankorna på altanen innan regnet kom, nu är den HELT färdig och vi kan bara njuta! 
De flesta av våra planteringar mår bra, men vår brokfunkia verkar inte att trivas. Den slokar och blir brun i bladen.
Har den fått för lite vatten? fel sorts jord? förfrysit (det var minusgrader den 22 juni) ? Eller vad är felet?
Jack sprang över rabatten och råkade krafsa upp en blomma, rötterna hade inte alls sökt sig utåt, de var formade som efter krukan fortfarande - varför?? Nu försöker jag ialla fall sköta extra bra om den och jag ser att det finns liv och gröna blad här och där - kanske den blir fin nästa sommar.
Jag tänkte att det även kan vara så med oss människor, vi kan leva mitt i en församling, mitt i en gemenskap, men om vi inte öppnar våra hjärtan för att få del av gemenskapen, del av Kristus så kan vi börja vissna. Samtidigt tror jag att vår Herre har ännu större omsorg om oss än vad jag har om dessa växter.
Tankarna vandrar tillbaka till helgen som var, tacksamhet fyller mitt sinne. Glädje över att få vara delaktig i en kristen gemenskap. Sånggudstjänsten i Domkyrkan var fantastisk, men jag gläder mig även över de fina samtal jag fick ha under mina arbetspass. Det är det som är så bra med ideellt arbete, man plockas ihop i olika grupper och får möta människor på nära håll som man inte annars umgås med.
Jag fick möjlighet att lära känna ungdomar som jag inte pratat med förut, dela livet med några gamla vänner som jag inte annars pratar med så ofta och surra  med dom nära vännerna. 
Jag hann även lyssna till några predikningar som gav förnyat hopp och stärkte tron. Dock hinner man inte lyssna så mycket när man är med i den församling som har ansvar.
 
Ett foto från en morgonpromenad efter en mysig skogsväg... När jag såg bilden tänker jag på livet som vi vet så lite om,  och ibland skulle vi så gärna vilja veta hur det blir. Men lika säkert som att den här vägen fortsätter bortom kröken, lika säkra får vi vara på att Gud har en plan, vägen finns där även om vi inte kan se den.

Kommentarer

Postat av: Ann-Kristin

Publicerad 2014-07-04 22:26:06

Vilken trivsam blogg du har Sonja, tycker Anki (fd rektor Porsöskolan).

Svar: Tack Anki! Vad roligt att du gillar den :) jag saknar dig på Porsöskolan!! Hoppas allt är väl med dig
Sonja

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela