livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Sommarmorgon

Publicerad 2014-07-22 07:58:00 i Allmänt,

Sommarmorgon i stugan när den är som bäst!
Jag har varit på en snabb promenad med Jack runt byn, gick förbi skolan, Dalabäck, passerade kusinernas hus, mostrarnas och morbrödernas hus, mormors hus.... tankar och minnen kom och gick. De flesta soliga, roliga och varma. Denna morgon var jag så tidigt ute så jag träffade ingen att prata med, som jag vanligtvis gör på mina rundor i byn.
 
Väl hemma igen körde jag faktiskt ett extra träningsprogram, å kände mig riktigt duktig. Svetten porlade, men simturen i ån kändes desto ljuvligare. Nu sitter jag här på altanen, lite blöt i håret och med en kaffekopp framför mig. Jag kan höra en gräsklippare nånstans långt borta och ett litet barn som småpratar med sin mamma, fåglar som kvittrar, men det är ändå så stilla ........
Jag njuter.......
Veckan har gått i gemenskapens tecken! Mycket tid för umgänge med våra ungdomar, en del med släkt och vänner.  Syskonbarn som dyker upp och passar på och tar sig ett dopp i ån.
Långpromenad med syrran där många tankar delades och lämnades utefter vägen.......
En kväll åkte Ulf och jag ut till Fäboda, denna pärla i vår trakt, just denna kväll hängde åskan i luften
 
Förra veckan hemma i Luleå hade vi också en vecka i gemenskapens tecken. Ulfs en gammal klasskompis med familj kom förbi en eftermiddag. En kväll fick vi långväga besök från Kungsbacka, Ulfs moster Margit och hennes man Allan kom på besök tillsammans med svärmor. Vi åt en grillmiddag och hade en en trevlig kväll tillsammans.
 
Nästa kväll dök mina kära kusiner Tina och Gunmaj upp tillsammans med sina män. Samtalet flöt på fram och tillbaka, barndomsminnen, politik, tro - många glada skratt och djupdykningar ner i allvarets hav.
Jag kommer ihåg ett bibelord som handlar om gästfrihet, typ visa gästfrihet som kommer ni att få änglar på besök!
Jag vet inte om jag tänkt att vi är speciellt gästfria, däremot känner jag att vi träffat många änglar under de senaste veckorna, längre eller kortare möten där vi fått dela livet en stund. 
 
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-07-22 10:05:02

Trevligt att höra hur ni haft det, hade oxå tänkt hinns vika in, men blev inte. Kom in nästa gång du går på Malvägen med Jack. God forts på sommaren önskar moster Stins


Svar: Tack för det - jag ska hörsamma din inbjudan :)
Sonja

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-07-22 14:59:47

Låter ju riktigt fint! Ni är verkligen kända för att ni ör gästfria...Ha en fortsatt skööön sommar! Hälsningar Anette

Svar: Tack:) o detsamma till er!!
Sonja

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela