livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Varma dagar

Publicerad 2014-07-07 12:54:00 i Allmänt,

Nu har värmen kommit, och jag tror det är första gången sen jag började blogga som jag sitter utomhus och skriver. Kanske jag gjort det på nån resa vi har varit, men inte i Luleå. Idag är det dessutom så varmt så jag föredrar att ha markisen ute och sitter i skuggan av den och skriver. Sen blir det väl några timmar på solsängen också.
 
Nu har vi haft så pass länge ledigt så energin att börja göra lite småsaker här hemma har kommit. I lördags hämtade vi en skärmvägg från Lakkapää och satte upp den på en gång. Pricken över i:et tycker vi, ombonat, insynsskydd och vindskydd.
 
När vi ändå var och handlade passade jag på och köpa färg till vedlåren, så blev den äntligen målad.
SÅ skönt att sitta utomhus och måla och dessutom gillar jag att måla. Man ser direkt restulat av sitt jobb. Jag hann stryka den två gånger t.o.m. på en och samma dag.
 
På kvällen tog vi lillbilen, cabbade ner och åkte iväg mot Sävast för att hälsa på goda vänner. Helt oanmälda traskade vi in - och blev väl mottagna. Efter en trevlig kväll åkte vi hemåt och tog en extra runda via småbyarna på andra sidan älven - Unbyn, Avan, Sandnäset, Bälinge... det är vackert i Luleå!!
Och söndagen - ja det blev en riktig vilodag med många timmar på altanen!!
Jag tror vi redan har tillbringat mer tid och ätit fler måltider på den här altanen än vi gjorde under 16 år på Dukatvägen!! Det kan ju delvis bero på att vår livssituation ser annorlunda ut nu - mer tid för "bara vara", eller så beror det på att vi bor så fantastiskt fint nu :)
 
Idag har bron på framsidan blivit laserad - i grått - och vi är väldigt nöjd med resultatet! 
Nu sitter jag här på baksidan på altanen och njuter av den ljumma sommarvinden, flugorna som surrar (fast de är inte många) en och annan broms får jag slå till för att den inte ska bita mig! Livet känns gott! 
Vi ser fram emot nästa halva av vår semester som vi ska tillbringa i stugan och hinna umgås med våra barn och deras respektive, men just nu kan det inte vara bättre.
Min kusin Tina hade ett klokt inlägg häromdagen, hämtad från sin almanacka!  Den kändes så sann så jag lånar den som avslutning av dagens inlägg: 
"Det finns törnbuskar som det växer vackra rosor inuti. Ur ett brustet hjärta kommer mäktig poesi. Ur en trång kokong kommer en fjäril ny. Efter en mödosam bergsklättring kommer en hänförande vy."

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela