livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Veckan som gick

Publicerad 2014-07-29 19:06:00 i Allmänt,

 
När jag tittar igenom bilderna från veckan som gick så ser jag bilden av vårt uthus/bastu där ungdomarna hade gjort en fantastisk insats tills vi kom ner. Storstädning av det brutalare slaget. I uthus, i alla fall i vårt uthus, är det lätt hänt att det samlas allehanda bråte, gamla mattor, utnötta skor, obrukbara penslar,  nötta jeans, målartshirts ... you name it!! Sen ligger bråtet där år efter år, ibland tänker man: vi borde rensa och slänga, men semesterdagarna är få och värdefulla och bråtet ligger kvar!
Men inte nu längre :) bortrensat, städat, fina mattor, en ny liten trapp, blommor och nya "retrogardiner" som Elin sytt!  
Huset är gammalt, färgen är avskavd, men där finns en vedeldad bastu, ett tvättrum med en gryta man eldar under. Dörren som syns rakt fram leder till ett sovrum som är mörkt och svalt trots att solen gassar oavbrutet i flera veckor. Det är ett mysigt och värdefullt hus trots sina skavanker.
 
Jag tänker att det är så med oss människor också, vi har våra skavanker, tilltufsade av livet, känns det ibland som att färgen flagnar. Men inuti finns det nåt värdefullt, prövade av livet kan man möta sina medmänniskor på ett ödmjukt sätt. Jag tänker att det oftast är de "avskavda" människorna som blir de närmaste vännerna. När man vågar visa att allt inte är perfekt kan man få en kontakt som söker sig lite djupare - under ytan!
 
En kväll hälsade vi på i Johans nya hus, dit Elin också ska flytta i mitten på augusti. En varm kväll men på deras innergård var det perfekt temperatur och vi fick njuta av en delikat middag och trevlig samvaro.
 
I stort sett alla måltider intogs på vår altan som lyckligtvis vätter mot norr ....
På lördagkväll hann vi med två kyrkobesök. Kl.19 var vi i Jakobstads kyrka på en psalmafton: våra vackraste sommarpsalmer. Härligt att sjunga trots att temperaturen var hög uti kroppen.... nej jag menar uti kyrkan + 30 grader!!  Lite svettigt, men det var roligt att sjunga.
 
Kl.23.00 midnattskonsert i Pedersöre kyrka med ungdomskören Cantate. Otroligt duktiga ungdomar, bl.a. min systerdotter Sara är med. Kvällen blev inte sämre av att vi träffade på dom här vackra ungdomarna och fick dela upplevelsen med dom.
Vår dotter Elin längst bort, med sin blivande man Johan, barnens kusin Ronny med fru Anita och sen kusin Frida som hade lämnat sin man och två små barn hemma! 
Efter konserten tog vi en promenad bort till mina föräldras grav för att vattna, och graven bredvid ligger min storebror. Alltid blir man lite berörd och påmind om det som en gång var. Även tacksamhet över den tid vi fick ha vår bror och mina föräldrar och allt dom gav mig av trygghet, kärlek, värderingar och kristen tro. 
I kvällsskymmingen står kyrkan  där så mäktig och trygg och ur fönstren strålar det varma ljuset och det tycks att ljuset viskar: KOM!
Nu är vi tillbaka i Luleå, vardagslivet rullar så sakteliga igång. 
 
Igår kväll fick vi ändå en glad överraskning när min bror Bernhard med fru Ingeborg dök upp med kort varsel. De stannde över natten och vi fick ha en trevlig kväll tillsammans. 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-07-29 20:55:39

Fina ord Sonja...du skriver så berörande. Ha en fortsatt skön sommar! Kram/ Anette

Svar: Tack:) och detsamma till dig!
Sonja

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela