livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Studentkalas och lite annat

Publicerad 2014-03-25 22:18:35 i Allmänt,

Ikväll har vi haft studentkalas om än i en lite mindre omfattning. Vår Gustav var med om en snowboardolycka i slutet på sitt andra gymnasieår med hjärnskakning och svår huvudvärk som följd. Sviterna av olyckan hängde kvar sista året på gymnasiet och han var tvungen att läsa på halvfart. I vinter har han läst på Komvux och fullföljt sina gymnasiestudier. Bra kämpat, det är inte så lätt att läsa på distans och ha disciplin att plugga på egen hand - men han har gjort det och nu är det klart! Det var värt en liten fest och fina rosor fick han också.
Helgen som gick var rätt omväxlande. På lördageftermiddag kom Marianne med ritningen till vår trädgård. Återigen ett par timmar med samtal om planering, växter, odling osv osv. Jättespännande och vad mycket vi kommer att lära oss. Det svåraste tror jag blir att inte gapa över för mycket, utan tänka att man tar en rabatt i taget. Här är ialla fall hennes förslag
På kvällen åkte vi på sånggudstjänst i Örnäsets kyrka. Jag fascineras av den stora takmålningen som visst är mycket större än man tror och som för mina tankar till det himmelska Jerusalem
. Sen är det ju underbart att sjunga lovsånger och psalmer tillsammans med andra - det blir inte sämre av att Markus Wargh sitter vid orgeln och har fantasifulla förspel. På söndagen hann vi vara en sväng till bönhuset, en liten grabb kröp omkring på golvet och lekte med sina bilar och han fick förtjusta leenden från de flesta.
Jag drog mig till minnes en gång när vi var på fridsförbundet på gudstjänst, en av våra grabbar var små och vandrade mellan bänkarna med sina småbilar i handen. Överallt möttes han av leenden och många tog upp honom i famnen och efter en stund gick han vidare till nästa famn. Speciellt den gången slogs jag av vilken barnvänlig miljö det är - trots att predikningarna är rätt långa! Men det finns inget som är barnförbjudet, Jesu ord: "Låt barnen komma till mig!" efterlevs!!! Och det känns gott! Klockan 17.00 var det dags för gudstjänst i Porsökyrkan - med konfirmation. Det var extra roligt för att tjejen som konfirmerades har funnits med i kyrkans verksamhet sen hon var liten, som 16-åring ville hon döpa sig och nu har hon tagit steget att konfirmeras - det kändes stort. Jag gläds även över vår mellanstadiekör som medverkade vid gudstjänsten. Ett gäng pojkar och flickor i 10-12 års ålder som träffas varje tisdageftermiddag och sjunger, pysslar och har andakt tillsammans. Om knappt två veckor ska vi åka med dom på körresa till Jakobstad. Så hör hit Jakobstadbor med omnejd - söndagen 6 april kl. 10.00 sjunger vår barnkör i Pedersöre kyrka!! Välkomna!

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-03-26 12:10:31

Tack från oss som fick fira Gustav igår och också träffa söta Carolin. Tråkigt med olyckan, men Gustav har visat styrka och ställt om till den nya situationen och nu har han sina betyg. Bra kämpat!!

Svar: Instämmer:) o kul att ni kom!
Sonja

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela