livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

1:a advent och kallelse

Publicerad 2014-11-30 17:53:30 i Allmänt,

Idag har vi fått tända första ljuset i advent, fått stämma in i Hosianna sången i kyrkan och verkligen av hjärtat fått sjunga "Gå Sion din konung att möta" jag gillar refrängen - var glad, var glad, var glad i din Herre och Gud!
 
 
En underbar helgdag med mycket glädje och förväntan. Advent- som betyder ankomst - vi väntar på någon som ska komma, som har kommit, som alltid kommer att förbli - Jesus- världens Frälsare. Det är inte alltid lätt att hålla fokus på vad som är viktigt i vår materialistisk värld, där vi översköljs av allslags reklam, men vi kan försöka.
 
Jag läser för tillfället en bok av Patricia Tudor- Sandahl, som heter: Din egen väg. En intressant bok som handlar om kallelse. När jag hör ordet kallelse så tänker jag i första hand på yrken som präst, diakon, läkare eller sköterska - traditionella yrken där man ofta pratar om kallelse. Patricia menar att vi alla är kallade, till olika uppgifter här i världen, det gäller bara att vara lyhörd för den inre rösten. Hon skriver också att många människor bara går på, gör saker av slentrian, för att vi inte vågar, orkar eller vill stanna upp och tänka efter vad vi egentligen vill med vårt liv. 
Hon ställer några frågor som man kan fundera kring, en av frågorna som jag och min man har pratat rätt mycket om de senaste dagarna är: " vad skulle du svara en ungdom som frågade vilka tre saker du är mest stolt över i ditt liv?" 
Vad är jag mest stolt över i mitt liv, får man tänka att man är stolt över något?? Ni vet, Jantelagen kommer smygande!! men frågan kvarstår.
Det första jag tänkte på spontant (och det gjorde min man också) är min familj! Ja, så är det! Vi har fostrat fyra barn, gått igenom vaknätter, förkylningsperioder och magsjukor, skjutsat och hämtat till daghem och skola, varit på föräldramöten, julfester och vårfester. Skjutsat till skidbackar och träningar, hämtat mitt i natten, löst konflikter, skrattat och gråtit! Oroats och bett, tackat och jublat och nu  är de alla vuxna och står på egna ben! Jag och Ulf sitter här och gläds - fortfarande - det är väl något att vara stolt över.
 
Nästa sak jag är stolt över är att jag för drygt tjugo år sen vågade lämna min bana som förskollärare och säga ja till ett jobb i kyrkans tjänst. Ett val som samtidigt var ett bönesvar. Jag tyckte det var svårt att jobba på dagis i Sverige och inte få ha morgonbön och inte få be bordsbön. I det jobb jag nu har är mitt jobb att sprida evangeliet på olika sätt.
Jag kan känna en enorm tillfredsställelse (läs stolthet) t.ex. när jag har 25 pojkar i åldern 6-8 år och de sitter stilla en hel kvart när jag med hjälp av flanobilder berättar en berättelse om Jesus. När jag är klar ropar de - berätta mera!!
 
Det tredje jag kommer att tänka på är kanske en rätt ytlig grej, men jag är ändå stolt över det - att jag har åkt Vasaloppet - 9 mil på skidor!! Visserligen är det snart tio år sen, men jag gjorde det!! Och min dröm är att göra det igen - nångång!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela