livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Bloggtorka

Publicerad 2014-11-27 20:24:24 i Allmänt,

Det känns som jag har lite bloggtorka - inspirationen, tankarna och idéerna lyser med sin frånvaro.  Som vanligt har jag ingen aning vad det beror på, och som vanligt tänker jag också, jag behöver inte veta vad allt beror på. Ibland är livet bara som det är och det är gott nog.
 
 
 
Förra fredagen var vi på en häftig konsert, gruppen Jord, från Tornedalen som sjöng folksånger på finska. Länge sen jag skrattat så gott. Dels var de roliga och duktiga, men så mitt i prick tornedalska! Det var en upplevelse.
 
Lördagen donade vi på med lite smått och gott och på kvällen kom familjen Hagman med några barn på middag. En trevlig kväll, skönt med vänner som man skrattar gott med och sen kan göra en djupdykning och dela livets djup och allvar med.
Barnen roade sig med hunden och legopåsen kom till användning igen.
Hela söndagen jobbade jag - vi hade en internationell dag i kyrkan. Först ett loppis och fika, sen en knytkalasbuffé. Dagen avslutades med en gudstjänst där många olika nationaliter medverkade. Inna från Ukraina, medlem i ryskorotdoxa kyrkan, läste en text på ryska,  en annan läste texten på engelska, några romer var med och sjöng på sitt språk, och det hela avslutades med att välsignelsen bads på romska, (om deras språk nu heter så), engelska, finska och svenska. Den kristna kyrkan är världsvis och alla pengar som kom in under dagen går till Julinsamlingen - Låt fler få fylla fem! 
En dag som gav många tankar och reflektioner, kanske främst mötet med romerna. De är inte bara tiggarna som sitter utanför affärerna! De är bröder och systrar i den kristna kyrkan, de är fattiga människor med familjer som tvingas att tigga för att överleva.
Väl hemma igen fick vi besök från Finland, Elins svärföräldrar Sola och Sven var ut och reste och tittade in på lite kvällsfika.  Trevligt att få träffas igen, komma ihåg det trevliga bröllopet i augusti och få umgås i lugn och ro!
 
Vi har också hunnit fira min kära svärmor som fyllt 80 år i veckan - 80 år -det skulle man inte tro - eller hur??
Vi firade med tårta på tisdag hemma hos henne några stycken
 
och på onsdag var båda hennes systrar med och vi gick ut och åt lunch tillsammans
Här är systrarna Lundberg - Alma, Margit och Astrid!
 
På jobbet kör vi snart igång med vår julspelsturné, det ska bli roligt. Men före det ledig helg och adventspyssel här hemma!  Fridfull adventstid till er alla!!

Kommentarer

Postat av: nathalie

Publicerad 2014-11-27 20:31:56

Jag skrev precis om bloggtorka i min blogg hehehe.. Kika in till mig o ta del av mina tips =)

Svar: Tack för tipsen:) det gav mig några nya tankar!
Sonja

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela