livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Reservkraft

Publicerad 2014-11-18 20:15:42 i Allmänt,

Det har bara gått drygt en vecka sen vi hade en underbar semester i sol och värme - och ändå har jag denna vecka drabbats av en molande trötthet.
Hur kan det komma sig? Kan jag skylla på mycket jobb i helgen, konfaläger och Balla gänget och sen bara fortsätta veckans grupper som vanligt?? Eller vad ska jag skylla på? Åldern? Mörkret?? Eller behöver jag skylla på något? Kanske jag bara kan inse att just nu är jag extra trött och får ta det lite lugnare än vanligt!! Hur svårt kan det vara?! 
 
Helgen var givande, det är roligt att träffa ungdomarna, få undervisa om kristen tro, få lyssna in deras frågor och vandra med ett tag.
Balla gänget är en härlig grupp unga vuxna som träffas varannan vecka i Stadsökyrkan.  Ungdomar som är begåvade på ett särskilt sätt. Inga hämnigar och ofta direkt kontakt. Men såklart tar allting på orken.  På kvällen for vi på orgelkonsert i Nederluleå kyrka, skönt att ialla fall försöka koppla av en stund.
 
 
På mitt nattduksbord ligger för tillfället boken "Reservkraft" skriven av  Tomas Sjödin - såklart. Jag blir så tagen redan när jag läser de första sidorna där han berättar om när de kommer med sin son till sjukhuset, han upptäcker en liten skylt på dörren intill sonens rum. På skylten står det "Reservkraft", den handlar om elektricitet, men han assosierar till den kraft som tar vid när vi själva dignar! Han skriver att det borde finnas ett rum för alla där det står Reservkraft  på dörren! Och det finns det väl!!!! 
 
Då och då tänker man - nu orkar jag inte längre - men självklart gör man det! "Kraften fullkomnas i svaghet"  
 
Vår reservkraft - Guds kraft bär när allting annat brister! 
 
Ibland rår man inte över saker som gör att orken tryter, det är livet som drabbar en på ett eller annat sätt. Ibland får vi faktiskt skylla oss själva när vi jobbar för mycket, eller säger ja till för många roliga saker. För även roliga saker kan det bli för mycket av.
Ikväll är det körkväll och vi funderade hit och dit om vi skulle åka eller inte, beslutet blev att vi stannar hemma, trots att det är en rolig grej. Jag känner nu att det var ett helt rätt val- bandet runt huvudet har lättat något och stressnivån har sjunkit. Min plan är att basta efter att jag skrivit klart här på bloggen och efter det tror jag att jag kommer att somna riktigt gott. 

Kommentarer

Postat av: Birgitta

Publicerad 2014-11-18 20:27:34

Sov gott! Vi ses!

Svar: Tack :) Detsamma
Sonja

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela