livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Guds tystnad är nåd!?

Publicerad 2015-04-26 09:09:52 i Allmänt,

Ljuset har verkligen kommit och man får titta två gånger på klockan på kvällen för att verkligen inse, jo -den är 21.30 men det är inte helt mörkt ute. De senaste veckorna har varit ganska fullspäckade både med jobb och social samvaro. En kväll träffades vi "invandrarkvinnor" hemma hos oss, vi som flyttat från Österbotten till Luleå. Knytkalas och många glada skratt. Vår österbottniska dialekt är kvällens språk och den här gången blev det tillbakablickar till barn- och ungdomsåren. Vi trivdes. Även om vi inte kännt varandra så väl innan vi flyttade hit så har vi många gemensamma bekanta och beröringspunkter. Igår eftermiddag kom min kusin Kristina och hennes man Lennart och hälsade på. De har tidigare bott i Luleå, men flyttade till Österbotten för fyra år sen. Trevligt att träffa gamla vänner, timmarna gick fort och vi hade mycket att prata om. På kvällen åkte vi till Domkyrkan på mässa. Jag var rätt okoncentrerad under predikan, men en strof fastande i mitt huvud, eller kanske i mitt hjärta. Guds tystnad är en nådatid när vi får söka oss till Gud!!! Hmmm, alltså när livet är öken, när allt känns jobbigt och man inte förstår nånting, det är en nådatid!! Det kanske är så om vi under den tiden söker oss närmare Gud. Eller vi kanske får sådana perioder i livet för att vi ska söka oss närmare Gud. Jag tror vi alla har eller har haft perioder i livet när vi har tänkt- var finns du Gud?? Varför är det så här jobbigt i mitt liv? Varför händer det här? Förhoppningsvis har vi också fått uppleva känslan som beskrivs i dikten "fotspår i sanden", under de jobbiga perioderna i mitt liv bar Gud mig. Jag tror inte att allt det jobbiga i våra liv kommer från Gud! Däremot tror jag att vi kan växa i vår tro och lära oss mycket om oss själva av de prövningar vi möter i livet. Livet växlar både bildlikt och bokstavligt. Jag bläddrade tillbaka i min blogg till 25 april i fjol, då var vi i full gång med vårbruket på utsidan. Vi skottade jord och förberedde för gräsmattan och blomrabatterna - nu ser det ut så här
Vårbruket får vänta ännu ett tag, men vi vet att under snön förbereder sig blommor och blad för att slå ut när snötäcket är borta. Så tror jag att det är även med oss människor, Gud verkar i det fördolda och när öknen känns som torrast slår blommor ut med full kraft i våra liv. Guds tystnad är en nådatid när vi får söka oss till Gud!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela