livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Påsklov

Publicerad 2015-04-13 20:59:38 i Allmänt,

Vi kände oss rätt hurtiga ikväll när vi drog på oss stövlar och regnjackor och tog en ordentlig promenad i spöregnet. Visserligen har vi en hund att gå ut med, men vi bor faktiskt så att vi kan välja att bara öppna dörren så får han motionera sig själv en stund. Det gjorde vi inte nu utan njöt av att traska på i regnet, det är faktiskt inte så farligt när man väl är ute. Väl hemma igen kände jag återigen en otrolig tacksamhet över vårt nya hem. Just idag var det handduschen i garaget som väckte min tacksamhet. En genomlerig hund som får bli tvättad och torkad i garaget - inte så illa. En ny arbetsvecka har startat och Stor och liten gruppen var en kioskvältare. Tio stycken nya föräldrar med sina små guldklimpar hittade vägen till vår kyrka idag - jätteroligt. Förra veckan var lite annorlunda arbetsmässigt för min del eftersom det var påsklov. Inga barngrupper när skolan är ledig, istället använde jag tiden till att rensa och röja i förråd och skåp. Ska jag vara ärlig så är det rätt skönt med den pausen i verksamheten. Vi i personalen unnade oss en extra kaffepaus då och då och pratade på. Samtalet rör sig ofta om tro och liv. Jag är så glad över mina arbetskamrater, inget illaluktande prat bakom ryggen på varandra. Vår goda stämning i arbetslaget tror jag till stor del beror på att vi börjar varje arbetsdag med en gemensam morgonbön. Det är svårt att tycka illa om någon som du regelbundet ber tillsammans med!! Tänk vad livet växlar, för några år sedan jobbade jag aldrig på loven, jag hade förmånen att ha en uppehållstjänst och fick vara ledig med barnen när dom hade lov. Idag med facit i hand när jag inser hur fort tiden går, är jag oerhört tacksam för att jag hade den möjligheten. En kväll var vi också och hälsade på hos några vänner. Så roligt när de ringde och kollade, ska ni komma över på en kaffe en stund! Hälsa på vänner en vanlig vardag, varför gör vi inte det oftare?? Varför är det så svårt att åka spontant och hälsa på någon? Visst det finns några som vi känner att vi kan åka till i princip när som helst, men inte många. Jag säger inte att det beror på våra vänner!! Varför tänker man att det passar säkert inte att jag kommer, de har nog nånting annat på gång. Ändå hör man gång på gång att människor längtar efter gemenskap. Själv blir jag jätteglad om någon dimper in oanmäld! Det är så enkelt att ha gäster då, man dukar fram det som finns i skåpet och dammråttorna får dansa runt som dom vill. Man åker väl inte till någon för gofika och för att kolla hur städat dom har - utan för att prata, umgås och dela livet. Senaste veckan har det plingat på whats appen då och då och den här typen av foton har droppat in
Vi har vår yngsta och en kompis till honom på en tvåveckors resa i Florida. Vi gläds med dom, men suckar lite avundsjukt över de palmprydda strandfotona!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela