livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Tro och tvivel i påsktid

Publicerad 2015-04-06 21:34:51 i Allmänt,

Vi började påsken med att fira mässa i Porsökyrkan på skärtorsdagskvällen, den innehöll en vandring där man fick möta fem av Jesu lärjungar. De berättade lite om sig själva och om episoder ur deras liv tillsammans med Jesus. Visst har jag hört berättelserna förut, men ändå så befriande att återigen påminnas om att Jesus inte kallade perfekta människor, utan vanliga människor med fel och brister. Johannes, hade lätt för att bli arg vid olika tillfällen, men han var ändå lärjungen som Jesus älskade. Petrus som så kavat lovade Jesus att om alla andra sviker så ska han stå kvar. Samma natt förnekar han sin Mästare tre gånger, Jesus ser ändå med kärlek på honom. Efter uppståndelsen när de möts frågar han tre gånger om han älskar honom. När Petrus bedyrat detta tre gånger får han höra, du är Petrus och på denna klippa ska jag bygga min församling. Tomas, tack och lov för Tomas säger jag, som satte ord på sina tvivel. Han pendlade mellan tro och tvivel, men när Jesus hade dött på korset kändes det som om hoppet dog för honom. De andra lärjungarna fick möta den uppståndne Jesus och berättade det för Tomas, men han framhärdar - om jag inte får se hålen efter spikarna och se såret i hans sida, så kan jag inte tro. Tomas fick se och känna och han utbrister: Min Herre och min Gud!! Trots att Tomas var denna tvivlare fick han vara en Jesu lärjunge!! Efter mässan dukades altaret av, kyrkan släktes ned och vi gick ut i tystnad - mot långfredagen... Långfredagen är ödesmättad, jag kan inte beskriva den på annat sätt. Jag läste ett inlägg av en icke kristen som ifrågasatte hur en kärleksfull Gud kan låta sin egen son förnedras och dö på detta sätt. Ja, jag kan inte tänka mig att det är något annat än kärlek till oss människor som får Gud att handla som han gjorde. Vilket jag är tacksam för, att jag för Jesu skull kan få förlåtelse och får tro på en god Gud. Gudstjänsten firade vi i bönhuset, en predikan som talade tro, psalmsång utan orgel och sen trevlig gemenskap vid fikat. Påskafton är liksom en dag i vakum angående påskens berättelser. Vi bjöd hem goda vänner på middag och hade en väldigt trevlig kväll! Deras tre döttrar blev superglada när de förstod att vi hade lego - här är en del av deras skapelser
Påskdagens morgon - Kristus är uppstånden - Ja, han är sannerligen uppstånden! En härlig gudstjänst med påskliljor, glada psalmer och hoppets evangelium.
De kristiska rösterna säger: ingen såg ju när han uppstod, kan man verkligen tro på det?! Jag läste en artikel om uppståndelsen där man undrade, skulle man ens ha kunnat se det även om någon varit där. Uppståndelsen är gudomlig!! Ja - segern över döden och allt det onda är gudomlig. Efter uppståndelsen mötte han sina lärjungar, och en gång mer än 500 människor på en gång. De fick se och trodde. Den kristna kyrkan tog sin början - och lever fortfarande. En kyrka kan inte leva så länge om den inte har en levande Frälsare!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela