livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Evangelium och lite nyfiken

Publicerad 2015-08-30 21:37:33 i Allmänt,

Några dagar fyllda med evangelium på olika sätt. Först att få jobba i nattkyrkan utanför krogen på LTU, möta studenter som påbörjat sina studier. Få visa att kyrkan finns närvarande, det finns en Gud som bryr sig. Många samtal med ungdomar som kom ihåg när de gått i barntimmar och konfirmerat sig. Det märktes att det var något som hade berört dom - jag tänker att det var evangeliet.
 
Den nattens arbete följdes av en kursdag där rubriken var: Vad händer om pysslet blir viktigare än Jesus? 
Jag trodde jag skulle få kämpa för att hålla mig vaken efter bara tre timmars sömn. Men icke, dagen var så fantastiskt bra så jag var klarvaken hela tiden. Samtidigt är det oerhört svårt att återge. Jag upplevde att föreläsaren talade i tro och förmedlade hopp! 
 
I 2000-talets Sverige ska allt gå "fortare" och man jagar upplevelser och har svårt att hitta förnöjsamhet. Mycket är yta och ytlighet. Vi konsumerar mycket - "du är vad du köper".  Det är nästan fult att vara nöjd.  Ändå finns det en längtan efter vila, ro och frid.
 
Det kristna evangeliet erbjuder nåd, förtröstan och förhoppning eftersom vi har en Frälsare som segrat över synd, död och mörker. Du behöver inte prestera, du kan vila i att vara du, just den som Gud har skapat dig tilll - det räcker. 
 
Att vara döpt är att leva i nådens hav, stranden är hoppfull, där finns kyrkan med sakramenten och gudstjänsten som är centrum för den kristna tron. 
 
Detta var alltså kursdagen och lite mina egna reflektioner! 
 
Veckan har också innehållit lite sömn pga fullmånen, ja så är det! Vissa månader håller mångubben mig vaken
Är ni fler som känner igen er?
 
Helgen började mycket trevligt med att vi var bjudna på en surströmmingsmiddag till goda vänner! God mat, såklart och mycket surr!!
 
Vi har också haft möten i Luleå fridsförbund och fått njuta av evangeliet om Guds villkorslösa nåd. Träffat vänner och fått dela livets oro och glädjeämnen.  Sjungit mycket och firat mässa.
Yngsta sonen har flyttat hem igen och hans flickvän har börjat plugga på LTU och bor också här i Luleå! 
Oerhört mycket att vara tacksam över.
 
Sist en liten nyfiken fråga, jag ser att jag har ganska många utomnordiska läsare, från Ecuador, Malaysia, Elfenbenskusten, Storbritannien, Ryssland, USA och kanske några till. Vem är ni? Hur har ni hittat min blogg? och varför? Skriv gärna en kommentar eller skicka några rader till min mail sonja.lundberg@telia.com Gärna  ni andra också från Sverige, Finland och Norge - alltid roligt att höra vilka ni är som läser!! 
Ha en bra vecka alla!!

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-08-30 23:01:55

Jag läser din blogg😄 en 5 barns mamma från Luleå,Sverige som finner många kloka ord och reflektioner i din blogg! Fortsätt skriva och dela med dig! KRAM 💖/ Christina

Svar: Tack Christina :) Kram till dig med!!
Sonja

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela